Acasă Liga Nationala SCM Rm Vâlcea, prima victorie în noul sezon al Ligii Florilor

SCM Rm Vâlcea, prima victorie în noul sezon al Ligii Florilor

435
0

Echipa de handbal vâlceană, SCM Rm. Vâlcea, a avut un start de sezon neconvingător. În prima etapă, disputată week-end-ul trecut, ”municipalele” au obținut doar o remiză în fața formației SCM Craiova, pe care cu doar câteva zile înainte, la Cupa României, o învinseseră clar. Suporterii grupării antrenate de Goran Kurtes, dar și conducerea clubului, sperau să fi fost doar o greșeală, un duș rece, care să le readucă pe handbalistele de la poalele Capelei pe drumul cel bun. A urmat partida cu Deva, tot de pe teren propriu. Nici de această dată Liscevic și colegele sale nu s-au ridicat la cel mai înalt nivel, cel puțin în primele 30 de minute, când au permis adversarei, CSM Deva, echipă venită din eșalonul secund, ”favorită” la ultimul loc (deși a făcut câteva transferuri bune, aducând jucătoare cu experiență în Liga Florilor), să se mențină aproape pe tabelă. În minutul 21, Vâlcea avea doar un gol peste Deva (8-7). La pauză, SCM a intrat cu un avantaj de trei goluri, mic pentru pretențiile clubului: 14-11.

Nici la reluare nu a fost mai bine. Formația hunedoreană a reușit să dea o replică bună încă vreo șapte minute din repriza a doua (Cristina Malac a marcat pentru 16-14). Apoi s-au clarificat lucrurile. Finalul a aparținut în totalitate trupei de la poalele Capelei, care s-a distanțat la opt goluri. Diferența finală a fost de șase goluri: 28-22. Partida a fost una dominată de greșeli de ambele părți. S-a remarcat și prin numeroasele eliminări dictate de arbitri. Au fost șapte în tabăra gazdelor și zece în cea a oaspetelor.

Iryna Glibko a fost cea mai bună marcatoare a formației noastre în acest meci, cu șase goluri. Elghaoui și Gonzalez au punctat de câte cinci ori, Liscevic, de trei ori. Au mai înscris: Florica (2), Klicovac (2), Levchenko (2), Dăscălete (1), Nikolic (1), Bucur (1). De la oaspete s-a remarcat Marcela Malac, cu opt goluri.

Deva are în lot și handbaliste vâlcene, dintre care le amintim pe Gîjulete și Petrescu, dar și pe portarul Olivia Costache Nanu, care a reunit familia în acest an, renunțând la Mioveni pentru a fi alături de soțul său, Ștefan Nanu, antrenor la echipa de fotbal de Liga a III-a de la poalele Cetății.

În etapa viitoare, SCM Rm. Vâlcea va da piept, în deplasare, cu SCM Gloria Buzău. Confruntarea va avea loc pe 25 septembrie și va fi transmisă pe TVR 2. Pentru elevele lui Kurtes și Rădoi va fi ultimul test înaintea disputei contra campioanei en-titre, CSM București, partidă programată pe 30 septembrie, în Sala ”Traian”, care probabil că va atrage un număr mai mare de spectatori decât până acum, în limita locurilor disponibile, în contextul pandemiei.