Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea a pierdut fără drept de apel partida cu CSM....

SCM Rm. Vâlcea a pierdut fără drept de apel partida cu CSM. Bucureștencele, 99% în sferturile Ligii Campionilor

504
0

Sâmbătă, 6 martie, în Sala Sporturilor ”Traian”, de la poalele Capelei, a avut loc prima bătălie din confruntarea istorică, din optimilie Ligii Campionilor, dintre SCM Rm. Vâlcea și CSM București, cele două mari forțe din handbalul feminin românesc. Cum ne-am obișnuit deja, în derby-ul orgoliilor jucătoarele ambelor echipe au încercat să ofere maxim, să joace până la ultima picătură de energie pentru a-și demonstra valoarea.

Primele 30 de minute au fost din nou echilibrate. Gazdele au ratat deschiderea scorului prin Minevskaja, care nu a reușit să trimită mingea în poartă din 7 metri. Balonul s-a oprit în transversală, a revenit la jucătoarea Vâlcii, care nu a putut să o învingă pe Grubisic nici din a doua încercare. Imediat, s-a remarcat și portarul Vâlcii, Batinovic, care a blocat-o pe Neagu. Bucureștencele au trecut, totuși, în avantaj. Lazovic a marcat primul gol al meciului. Apoi Florica a egalat după ce a scos și o eliminare de 2 minute la Omoregie. SCM a preluat conducerea, dar nu s-a menținut la timonă. În minutul 13, pe contraatac, Martin a marcat pentru 4-5, recuperând o minge scăpată de Liscevic. În următoarele trei minute, elevele lui Pera au înscris de patru ori și au primit un singur gol, astfel că, pentru prima dată în acest meci, s-au distanțat la două goluri. Două din cele patru reușite i-au aparținut Cristinei Florica, extrema stângă a SCM-ului, care a jucat, timp de 25 de minute, aproape fără greșeală. A fost cea mai bună marcatoare a Vâlcii în prima repriză, care s-a terminat, totuși, cu ”tigroaicele” în avantaj, în ciuda celor câteva intervenții foarte bune ale Dacianei Hosu, de care ”municipalele” nu au profitat la maxim. 13-12 în favoarea CSM-ului a fost scorul pauzei.

De la vestiare mai montate au revenit bucureștencele, care în cinci minute au mărit ecartul la trei goluri. Lazovic și Neagu, din 7 metri, au marcat pentru CSM (12-15). După 6 minute de la reluare, a reușit și Vâlcea să marcheze, în urma unei faze frumoase, finalizată de Gonzalez. Situația s-a complicat, însă, pentru Vâlcea. La fel ca în meciul din campionat, ratările din ofensivă le-au făcut să-și piardă încrederea. ”Tigroaicele” au simțit ”miros de sânge” și au profitat. S-au distanțat la cinci goluri, apoi, în ultimele 15 minute, au mărit și mai mult diferența. ”Municipalele” s-au grăbit, nu au mai avut răbdare să construiască atacurile, au dat pase greșite sau șuturi nepregătite, slabe, în portar sau mult peste poartă. Neagu și Lazovic au făcut diferența. Grubisic a avut și ea, din nou, un procent bun al mingilor apărate. CSM București a obținut cea mai concludentă victorie din istoria duelurilor directe cu Vâlcea, din ultimii ani: 33-24. Diferența de 9 goluri e aproape imposibil de remontat la retur. Formația din Capitală este 99% calificată în sferturile Ligii Campionilor. Returul dintre cele două formații va avea loc sâmbătă, 13 martie, la București.

Pentru Vâlcea au marcat: Liscevic (7), Florica (5), Gonzalez (4), Glibko (3), Lopez (2), Aardahl (1), Elghaoui (1), Minevskaja (1).

CSM București a înscris prin: Neagu (13), Lazovic (7), Martin (4), Dembele (4), Moisă (2), Cvijic (1), Omoregie (1), Pintea (1).

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin