Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, la prima victorie din returul Ligii Florilor

SCM Rm. Vâlcea, la prima victorie din returul Ligii Florilor

239
0

Duminică, 27 ianuarie, echipa de handbal reprezentativă a Râmnicului a debutat în returul Ligii Florilor. În Sala „Traian”, „municipalele” au întâlnit-o pe Gloria Buzău, formaţie antrenată de Dumitru Muşi. Fostul tehnician al Vâlcii nu a făcut, însă, deplasarea la poalele Capelei, din cauza unor probleme de sănătate. Coordonate de pe margine de Romeo Ilie, buzoiencele au reuşit să facă o primă repriză bună în faţa liderei din campionat. SCM a avut un debut fulminant, cu două goluri consecutive ale Aliciei Fernandez, însă oaspetele au reuşit imediat egalarea şi chiar să preia conducerea. Au avut un avantaj chiar de două goluri, care a fost, însă, anulat de vâlcence în minutul 17. După o aruncare de la 7 metri apărată de Diana Ciucă, Da Silva a restabilit egalitatea, iar după o intervenţie a Petrei Blazek, Lopez a punctat pentru 6-5. S-a mers de la egal la egal până în minutul 20. Pe final de repriză, elevele lui Pera au reuşit să se distanţeze la trei goluri, ecart consemnat şi la pauză: 13-10.

La fel ca în multe partide de până acum, în repriza secundă lucrurile au mers mult mai bine pentru SCM. Încă 10 minute de la reluare oaspetele au reuşit să ţină pasul. Apoi, situaţia s-a clarificat. Vâlcencele s-au distanţat chiar şi la şase goluri, spre deliciul spectatorilor, care încă o dată au umplut sala aproape până la refuz. La final, diferenţa a fost de şapte goluri: scor 29-22.

Glibko nu a fost în formă, însă în lipsa ei a avut cine să dea goluri pentru SCM. Samara da Silva a marcat de şapte ori, iar Natallya Vasileuskaya de şase ori. Pentru gruparea vâlceană au mai punctat: A. Fernandez (4), M. Petrovic (3), A. Popa (3), M. Lopez (3), I. Glibko (2 – ambele din 7 metri) şi A. Pricopi (1). Din tabăra oaspetelor s-au remarcat Ilyna şi vâlceanca Alina Ilie, care au punctat de câte şase ori pentru Gloria Buzău.

SCM Rm. Vâlcea va disputa următorul joc din Liga Florilor pe 10 februarie. Tot în Sala „Traian”, lidera din Liga Florilor va da piept cu Minaur Baia Mare. (S.S.)