Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, la patru puncte ”distanță” de CSM București

SCM Rm. Vâlcea, la patru puncte ”distanță” de CSM București

417
0

Miercuri, 31 martie, SCM Rm. Vâlcea a disputat o nouă partidă în Liga Florilor. Echipa de handbal de la poalele Capelei a dat piept, la Sf. Gheorghe, cu ultima clasată, Universitatea Cluj. În prima repriză, ”municipalele” au trăit periculos. Ardelencele au demonstrat că rezultatele bune obținute cu CSM București și Gloria Bistrița nu au fost întâmplătoare și au potențial să urce în clasament. Elevele lui Pera nu s-au putut desprinde decisiv în primele 30 de minute. Au avut, la un moment dat, un avans de patru goluri, însă nu l-au conservat. La pauză, diferența a fost de doar două goluri, scor 17-15. Partea secundă a fost cu șuișuri și coborâșuri pentru SCM până la un moment dat. ”Lanterna roșie” nu s-a putut, totuși, apropia la mai puțin de două goluri de campioana României. După minutul 48, ”municipalele” au forțat, ardelencele au lăsat garda jos, nu au mai putut opune rezistență. Iryna Glibko și colegele sale au obținut o victorie convingătoare, la diferență de șapte goluri: scor final 35-28. Florentin Pera nu s-a putut baza în acest meci, dintre jucătoarele cu experiență, pe Marta Batinovic și Evgenija Minevskaja, ambele cu probleme medicale.

Succesul obținut în penultima etapă a turului, coroborat cu faptul că lidera a stat în această etapă și astfel s-a echilibrat numărul de meciuri, a adus Vâlcea la doar patru puncte în spatele celor de la CSM București. Așadar, lupta pentru titlu rămâne deschisă.

În ultima etapă din tur, care va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, în Sala Polivalentă din București, SCM Rm. Vâlcea va avea un joc dificil, cu Rapid București, aspirantă la un loc de cupă europeană, în timp ce CSM București are un ”meci de antrenament”, cu Dacia Mioveni. Partida dintre SCM și Rapid va putea fi urmărită pe TVR 1, miercuri, 7 aprilie, de la ora 18.30.

În meciul cu Universitatea Cluj cele mai bune marcatoare ale SCM-ului au fost Iryna Glibko și Maren Aardahl, ambele cu câte cinci goluri. Au mai înscris pentru Vâlcea: Liscevic (4), Gonzalez (4), Lopez (3), Nikolic (3), Elghaoui (3), Florica (2), Fernandez (2), Trifunovic (2), Stamin (2).

Universitatea a avut șase marcatoare. Chintoan, Ilie și Lazăr au înscris, fiecare câte șase goluri. Au mai punctat: Necula (5), Nicolae (4) și Cordoș (1).

FOTO: SCM Ramnicu Valcea