Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, la patru meciuri distanţă de titlul naţional

SCM Rm. Vâlcea, la patru meciuri distanţă de titlul naţional

882
0

* „municipalele” au câştigat şi derby-ul cu cea de-a treia clasată, Corona Braşov

Multe au fost, puţine au rămas! SCM Rm. Vâlcea a mai trecut cu bine de o nouă luptă din „războiul” pentru cucerirea titlului naţional. Duminică, 7 aprilie, „municipalele” au câştigat derby-ul etapei a 21-a, cu cea de-a treia clasată, Corona Braşov. Formaţia de la poalele Tâmpei a ţinut pasul în prima repriză cu lidera Ligii Florilor. A dictat ritmul timp de 5 minute, apoi, chiar dacă a cedat iniţiativa, nu a pierdut contactul cu SCM. Gazdele nu s-au distanţat la mai mult de două goluri până în minutul 21, când s-au dus la trei lungimi în faţă: scor 12-9, după un 7 metri transformat de Fernandez. Vâlcencele au încheiat primul mitan pe +4, Băcăoanu punând punct final celor 30 de minute de joc, prin golul de 18-14.

Oaspetele au intrat greu în joc în partea secundă. Au reuşit să marcheze pentru prima dată în partea a doua a întâlnirii abia după 9 minute de la reluare. În acest timp, SCM şi-a mărit avantajul la şapte goluri (21-14). Nu a mai sărit de acest prag. Elevele lui Pera au ratat mult, din situaţii clare. Chiar şi din 7 metri (în total, de patru ori pe parcursul partidei). Adversarele nu au profitat. Nu s-a pus în nici un moment problema învingătoarei. Până la final, Corona a mai reuşit doar să reducă din handicap. Partida s-a încheiat la scorul de 28-24 pentru cea mai bună echipă din România, de până acum.

Cele mai prolifice jucătoare ale liderei Ligii Florilor au fost Vasileuskaya şi Fernandez, ambele cu câte şapte reuşite. Pe lista marcatoarelor s-au mai regăsit: Glibko (4), Băcăoanu (4), Lopez (3), Da Silva (2) şi Popa (1). Din tabăra Coronei s-a remarcat Sorina Tîrcă, fiica fostei mari handbaliste a României, Mariana Tîrcă. Sorina a punctat de opt ori în acest joc. Pentru Braşov au mai înscris: Dmitrovic (5), Tamaş (4), Neagu (2), Ciuciulete (1), Tiron (1), Ciolan (1), Bucur (1) şi Lopătaru (1).

Vâlcencelor le-au mai rămas patru „finale” până la sfârşitul sezonului. Mai au de jucat cu Cluj şi Bistriţa-Năsăud, în deplasare, respectiv Cisnădie şi Slatina, acasă. Următorul joc din Liga Florilor îl vor disputa în Săptămâna Mare, pe 24 aprilie, cu Cisnădie, în Sala „Traian”. (S.S.)