Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea defilează în Liga Florilor! A câştigat şi derby-ul cu...

SCM Rm. Vâlcea defilează în Liga Florilor! A câştigat şi derby-ul cu Corona Braşov!

922
0

Sâmbătă, 3 noiembrie, la poalele Tâmpei s-a disputat un nou derby în Liga Florilor, între Corona Braşov, echipă care era pe locul 3 înaintea acestei runde şi SCM Rm. Vâlcea, lidera campionatului. Meciul a amintit de vechile dueluri, între Rulmentul şi Oltchim. Gazdele au tratat jocul cu multă ambiţie, în speranţa unui rezultat bun în faţa revelaţiei acestui sezon. Tactica lor a dat roade în prima parte a întâlnirii. Formaţia pregătită de Ion Crăciun a deschis scorul şi a condus jocul timp de 19 de minute. Cel mai mare avantaj al braşovencelor a fost de trei goluri (6-3, în minutul 13, apoi 7-4). Treptat, însă, „municipalele” şi-au intrat în mână, ajutate fiind de paradele Yuliyei Dumanska şi inspiraţia Samarei Da Silva. În minutul 21, au preluat pentru prima dată conducerea şi nu au mai cedat-o până la final. La pauză s-a consemnat 11-8 pentru Vâlcea.

În primul mitan, dar şi jumătate din repriza secundă, Da Silva a făcut ce a vrut pe teren. Practic s-a jucat pe ritm brazilian, după cum a cântat Samara. Brazilianca, împreună cu Dumanska şi Vasileuskaya au fost cele mai bune jucătoare de pe teren. Da Silva a prins o zi de excepţie, în care a marcat de 11 ori din 12 aruncări. Practic, a dat recital. Vasileuskaya, aşa cum spuneam, a fost şi ea în formă, perforând poarta adversă de şapte ori.

În partea secundă, SCM a controlat jocul în totalitate. A avut, la un moment dat şi un avans de şase goluri (23-17 în minutul 52, iar apoi 24-18). „Municipalele” s-au relaxat pe final şi nu au menţinut ecartul. Cel mai frumos gol al meciului a fost reuşit de portarul echipei gazdă, Dragica Tatalovic, care a înscris din poartă în poartă, reuşită ce a contat pentru scorul de 19-24. A mai încercat o dată, cu un minut înainte de final. Dacă îi reuşea şi a doua oară, Corona ar fi ajuns la doar două lungimi în spatele SCM-ului, însă mingea s-a oprit, de această dată, în bară. Partida s-a încheiat la scorul de 25-22 pentru Vâlcea, care a ajuns astfel la cea de-a opta victorie consecutivă în Liga Florilor. E lideră în campionat, cu cinci etape înainte de finalul turului. La Braşov, în afară de Da Silva şi Vasileuskaya, care au marcat, împreună, 18 goluri, au mai punctat pentru SCM: Glibko (3 goluri), Gavrilă (2), Florica (1) şi Fernandez (1). Cea mai bună marcatoare a gazdelor a fost Tămaş (5 goluri). Pe lista marcatoarelor Coronei s-au mai regăsit: Chiper (4), Buceschi (4), Dmitrovic (3), Ciuciulete (2), Bucur (2), Tatalovic (1) şi Chiricuţă (1).

În etapa a IX-a din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea ar fi trebuit să dea piept cu CSM Roman, formaţie care s-a desfiinţat. Astfel, următorul meci va conta pentru etapa a X-a. „Municipalele” vor juca tot în deplasare, cu altă echipă pretendentă la podium, respectiv Măgura Cisnădie. Întâlnirea va avea loc la câteva zile distanţă de partida „municipalelor” din Danemarca, de la Ikast, din turul 3 al Cupei EHF, programată să se desfăşoare sâmbătă, 10 noiembrie. (S.S.)