Acasă Fotbal SCM Rm. Vâlcea cucerește eventul în primul an de la înființare! Grigore...

SCM Rm. Vâlcea cucerește eventul în primul an de la înființare! Grigore Ceapă, desemnat jucătorul finalei de la Berbești

789
0

Miercuri, 7 iunie, la Berbești, pe stadionul Relu Nica, în prezența câtorva sute de spectatori, a avut loc finala județeană a Cupei României Boromir. Au ajuns aici cele mai bune echipe din Liga a IV-a, SCM Rm. Vâlcea și Sparta. La fel ca în campionat, SCM a câștigat duelul. Victoria a fost la fel de categorică precum în returul, de pe Municipal. Atunci a fost 5-0, acum 7-2 pentru elevii lui Gabi Mangalagiu, care au ridicat primul trofeu deasupra capului. Confruntarea de la Berbești a fost echilibrată în prima parte a întâlnirii. SCM a condus cu 2-0, dar a fost egalată. Ambele goluri ale celor de la Sparta au fost marcate de Andrei Streinu. Primele 45 de minute s-au încheiat la scorul de 4-2. Ceapă a punctat de două ori (o dată din penalty). Geantă și Neacșu au mai contribuit la rezultatul primei reprize. În partea secundă, Tilioiu a realizat dubla. A mai înscris din nou și Grigore Ceapă și a ajuns la trei goluri în acest duel, fiind declarat ulterior cel mai bun jucător al finalei Cupei României.

Anul trecut, Sparta a câștigat trofeul. Acum a ajuns în Zăvoi. SCM va cuceri eventul. Sâmbătă, după meciul cu Foresta Malaia, în care nu se pune problema învingătoarei, va pune în vitrină și trofeul Ligii a IV-a.

Pe cochetul stadion cu suprafață sintetică din Berbești, premierea a fost făcută de președintele AJF, Adrian Comănescu, împreună cu autoritățile locale și Lucian Briceag, membru în Comitetul Executiv al forului fotbalistic județean.

La Berbești, SCM s-a bazat pe ”artileria grea”. În primul 11, cu excepția portarului Răzvan Gherguși (revenit între buturi după ce și-a ispășit suspendarea primită după cartonașul roșu de la Păușești Otăsău), au fost numai seniori. Sparta, în schimb, a avut câteva absențe, printre care și Florin Gardoș, pe care s-a bazat în această a doua parte a sezonului doar ocazional.

”Sparta a fost o adversară puternică pentru noi pe tot parcursul sezonului. Chiar și la Berbești. Meciul nu a fost ușor, deși după scorul final poate aceasta este impresia. A fost un joc frumos, curat, disputat într-un fair-play total. Ne bucurăm și că nu sunt probleme medicale serioase. Neacșu a acuzat o accidentare, dar sperăm că e ok.  Chiar dacă am început cu 10 seniori, pe parcurs au intrat și juniori și îi vom utiliza și la baraj. Tot lotul e important pentru noi. Felicitări, băieților pentru îndeplinirea unui obiectiv pe care ni l-am propus. Repet, ținta finală este promovarea în Liga a III-a. Până atunci, nu am realizat nimic. Felicitări și celor de la Sparta pentru tot parcursul din acest sezon! Lupta pentru titlul s-a dus până în ultima etapă. A fost un campionat destul de puternic. Sparta, FC Păușești Otăsău, Brezoi și alte câteva formații au făcut meciuri bune. Mulțumim și gazdelor de la Berbești și felicitări pentru baza sportivă! Noi, rămâne focusați pe aceste ultime săptămâni ale sezonului, decisive. Eu văd viitorul sezon de Liga a III-a cu cinci echipe vâlcene, dar nu toate în aceeași serie. La SCM, lotul rămâne același. Dar mai întâi să ajungem noi acolo și apoi putem face calcule, să vorbim despre Liga a III-a”, a declarat Jean Turmacu, președintele secției de fotbal a Sport Club Municipal Rm. Vâlcea.