Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, alte trei puncte câștigate în Liga Florilor

SCM Rm. Vâlcea, alte trei puncte câștigate în Liga Florilor

535
0

Săptămâna aceasta, SCM Rm. Vâlcea s-a reîntors la București. Pentru marți, 2 februarie, a avut programat un nou meci în Liga Florilor. În etapa a IX-a, campioana României a dat piept cu nou-promovata Activ Prahova Ploiești, grupare cu moral bun după egalul scos in-extremis, în runda precedentă, în fața unei pretendente la un loc de cupă europeană, SCM Gloria Buzău. Vâlcea nu a fost, însă, Buzău. ”Municipalele” și-au făcut jocul ușor din prima repriză, în care au primit doar 7 goluri și au marcat 16. Un mare merit pentru eficacitatea scăzută în ofensivă a adversarelor l-a avut și Daciana Hosu, care s-a evidențiat între buturile trupei pregătită de Florentin Pera prin mai multe intervenții salvatoare.

Deși i-au lipsit ”piese” importante (din cauza accidentărilor sau pentru faptul că au fost menajate), iar pe teren au prins minute bune jucătoarele tinere sau cele care au evoluat mai puțin, SCM a făcut legea pe teren și în partea secundă. Pe lista marcatoarelor și-a trecut numele chiar și portarul Diana Ciucă. La final, diferența a fost de 13 goluri. Vâlcea s-a impus cu scorul de 29-16 în fața trupei prahovene, iar acum așteaptă liniștită derby-ul cu CSM București, din etapa a X-a, programat pentru 18 februarie.

Până atunci, SCM va mai disputa două meciuri în Liga Campionilor. Duminică, 7 februarie, gruparea de la poalele Capelei se va afla în Danemarca, pentru confruntarea cu Odense, iar pe 14 februarie, în Sala ”Traian” va primi vizita franțuzoaicelor de la Brest.

În partida de la București, de marți, 2 februarie, cu nou promovata din Ploiești, cea mai bună marcatoare a SCM-ului a fost Daria Bucur, cu șapte goluri. Au mai înscris pentru echipa vâlceană: Minevskaja (5), Nikolic (5), Elghaoui (5), Stamin (3), Aardahl (2), Trifunovic (1) și Ciucă (1).

Activ Prahova Ploiești a punctat prin: Roxana Beșleagă (5 goluri), Leuștean (5), C. Crețu (2), A. Șerban (2), G. Stoica (1) și Oana Bucă (1).

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin