Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea a încheiat turul Ligii Florilor cu punctaj maxim!

SCM Rm. Vâlcea a încheiat turul Ligii Florilor cu punctaj maxim!

311
0

Duminică seara, iubitorii handbalului vâlcean au umplut Sala Sporturilor „Traian” pentru a le susţine pe „municipale” în ultimul meci din turul Ligii Florilor, cu Gloria Bistriţa-Năsăud. Au fost răsplătiţi de Glibko şi colegele sale. SCM Rm. Vâlcea s-a impus în faţa formaţiei bistriţene şi a încheiat prima parte a campionatului pe primul loc în România, cu punctaj maxim. Oaspetele au crezut că pot produce surpriza la Vâlcea. Au prins încredere şi după debutul bun pe care l-au avut. Gazdele au deschis scorul din 7 metri, prin Glibko, însă trupa lui Horaţiu Paşca a egalat, iar apoi s-a distanţat la trei goluri: scor 4-1, în minutul 7. A fost momentul în care tehnicianul SCM-ului, Florin Pera, a cerut time-out, pentru a-şi linişti elevele. Imediat, vâlcencele s-au apropiat la un gol, dar nu au reuşit să preia conducerea. Au revenit la timonă abia în minutul 19, după două acţiuni ale braziliencei Da Silva şi un 7 metri apărat de Diana Ciucă: scor 8-7. Nu au mai cedat controlul jocului. SCM a intrat la pauză cu un ecart de două goluri: scor 11-9.

În partea secundă, lucrurile au început să intre pe făgaşul normal pentru lidera Ligii Florilor, care şi-a mărit treptat avantajul şi a risipit, practic, orice îndoială în privinţa câştigătoarei. Glibko a fost precisă la 7 metri, dar a impresionat şi prin câteva şuturi de la 9 metri, desprinse parcă de pe altă planetă, execuţii savurate la maxim şi de public. Suporterii au cerut spectacol, iar „municipalele” l-au oferit, demonstrând că nu degeaba sunt pe primul loc în România. Partida s-a încheiat la scorul de 28-23 pentru SCM Rm. Vâlcea, care a devenit, astfel, oficial, campioana turului Ligii Naţionale.

Returul începe imediat! Duminică, 27 ianuarie, handbalistele de la poalele Capelei se întorc în faţa propriilor suporteri pentru duelul cu SCM Gloria Buzău. Confruntarea va avea loc tot de la ora 17.30.

În partida cu Gloria Bistriţa-Năsăud, Glibko, cea mai bună stranieră din Liga Florilor, a fost de 10! Da, a marcat 10 goluri! Pe lista marcatoarelor s-au mai regăsit: Samara da Silva (5), R. Băcăoanu (4), M. Lopez (4), A. Fernandez (3), C. Florica (1) şi N. Vasileuskaya (1). Din tabăra oaspetelor, cea mai prolifică jucătoare a fost Nicoleta Dincă, autoare a şase reuşite. (S.S.)