Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea a bifat cel de-al doilea succes din noul sezon...

SCM Rm. Vâlcea a bifat cel de-al doilea succes din noul sezon al Ligii Florilor

271
0

Sâmbătă, 7 septembrie, echipa de handbal reprezentativă a Râmnicului a disputat primul meci în deplasare din noul sezon al Ligii Florilor. Gruparea pregătită de Florentin Pera a jucat la Slatina, cu CSM. Deși în trecut trupa Victorinei Bora a creat probleme vâlcencelor, de această dată SCM nu și-a complicat viața. A luat jocul în serios și s-a bucurat la final de un succes convingător. Gazdele au ținut ritmul doar în prima parte a jocului, timp de aproape 20 de minute. SCM a condus tot timpul, dar nu s-a distanțat la mai mult de două goluri. Însă, în ultimele 10 minute ale primului mitan, ”municipalele” au profitat și de greșelile din tabăra grupării oltene și s-au desprins pe tabelă. La pauză aveau deja 6 goluri în față (scor 14-8), avantaj mai mult decât liniștitor pentru partea a doua a întâlnirii. Luciana Marin Popescu și colegele sale nu au avut puterea de a echilibra jocul. Campioana a controlat partida, obținând un succes categoric: scor final 30-23.

Cea mai bună marcatoare din tabăra echipei vâlcene a fost Mireya Gonzalez, cu șase goluri. Au mai înscris pentru SCM: Elghaoui (4), Lopez (4), Florica (3) Liscevic (3), Adespii (2), Glibko (2), Norgaard (2), Băcăoanu (2) și Badea (2). La CSM Slatina, pe primul loc în topul marcatoarelor din partida cu SCM s-a situat Luciana Popescu, cu cinci reușite. Au mai punctat: A. Andrei (3), Rusu (3), Ostase (3), Cârligeanu (3), Corban (2), Chițacu (2), Vasiliu (1) și Stoicănescu (1). Din tabăra gazdelor a lipsit Clara Vădineanu, jucătoare care a evoluat pentru o vreme la Vâlcea și care s-a stabilit la poalele Capelei în urmă cu câțiva ani.

În următoarea etapă, Glibko și colegele sale vor juca, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie. Partida va avea loc în Sala Traian, joi, 12 septembrie, de la ora 18.00 (S.S.)