Acasă Liga Nationala SCM, a patra victorie consecutivă în 2022! Vâlcea, pe locul 2 în...

SCM, a patra victorie consecutivă în 2022! Vâlcea, pe locul 2 în Liga Florilor

779
0

Miercuri, 19 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a disputat al patrulea meci oficial din acest an. În Sala Traian, ”municipalele” au înfruntat Gloria Bistrița, o echipă cu un lot valoros, care, însă, a avut rezultate sub așteptări până acum. Înaintea acestui joc se afla în partea de jos a clasamentului, pe locul 10. Elevele lui Bent Dahl au fost avertizate că vor avea una dintre cele mai dificile misiuni din acest sezon. Au resimțit acest lucru încă din start. Primul mitan a fost extrem de echilibrat. S-a mers cap la cap. SCM a dictat ritmul, a făcut mereu primul pas, dar fără să se distanțeze prea mult. Cea mai mare diferență a fost de două goluri: 3-1, în minutul 4, apoi 4-2, 10-8, în minutul 20, după un contraatac al lui Elghaoui și 12-10, în minutul 26, rezultat stabilit de Glibko. A fost o repriză în care s-au făcut și greșeli, de o parte și alta, mingi în picior, în afară sau la adversar. Portarii Măzăreanu (Bistrița) și Roch (SCM) și-au făcut datoria între buturi, ambele având câteva intervenții bune. A fost un duel aprig și între sârboaice, Liscevic ducând lupte grele cu Kovacevic. Repriza s-a încheiat favorabil oaspetelor. Handbalistele pregătite de Horațiu Pașca au preluat conducerea, pentru prima dată în acest meci, în ultima secundă, Rodriguez aducând-o pe Gloria în avantaj.

În partea secundă, Vâlcea a ridicat nivelul și treptat s-a desprins în câștigătoare. Seraficeanu, în debutul reprizei, a dublat diferența (13-15). Bistrița a rămas în avantaj doar până în minutul 37. Elghaoui a egalat (16-16) și SCM a început să fie iar cu un pas în față, ca în prima repriză. Două goluri unul după altul, marcate de Gonzalez, au adus din nou Vâlcea pe plus 2 (18-16). Oaspetele au revenit. S-a jucat de la egal la egal până în minutul 47. Gazdele ar fi avut un meci mai ușor dacă Măzăreanu nu ar fi prins o zi fantastică. Și-a ținut echipa în joc. În ultimele 10 minute, intervențiile sale au fost în zadar. Handbalistele de la poalele Capelei au mărit din nou ecartul la două goluri în minutul 50, prin Nikolic (23-21). După ratări de ambele părți, scorul s-a dus la 24-21. Elghaoui, una dintre jucătoarele cu cel mai bun randament din tabăra Vâlcii, a rispit emoțiile.

Împinse de la spate de publicul minunat din Sala Traian, care a fost și de această dată al optulea jucător, roș-albastrele au făcut ca finalul să fie unul frumos. Gonzalez, din extremă dreapta, i-a dat efect mingii, care a trecut printre picioarele adversarei și s-a oprit în poartă. Scor final: 28-25 și Vâlcea urcă pe locul 2 în Liga Florilor, unde va mai rămâne cel puțin câteva zile, până la următorul joc din campionat al celor de la CSM București.

În partida cu Gloria Bistrița, Bent Dahl nu s-a bazat pe una dintre cele mai în formă jucătoare, extrema Levchenko. Aceasta a absentat din cauza unor probleme medicale.

SCM va disputa următorul meci în EHF European League, în deplasare. Sâmbătă va fi în Franța, pentru confruntarea cu Chambray Touraine.

”Municipalele” vor disputa ultima partidă din turul Ligii Florilor joi, 27 ianuarie, de la ora 18.00, la București, contra liderei, Rapid.

În meciul cu Bistrița, Glibko a fost number 1 pe lista marcatoarelor, cu șapte goluri. Gonzalez și Elghaoui au înscris de câte cinci ori, Liscevic, de patru ori. Au mai punctat: Nikolic (3), Florica (2), Gorshenina (1), Dache (1).

Pentru oaspete au marcat: Seraficeanu (6 goluri), Dincă (4), Kovacevic (3), Zulic (2), Iuganu (2), Barbosa (2), Rodriguez (2), Moisă (1), Schmelzer (1), Chintoan (1), Ardean (1).