Acasă Diverse SCM nu a mai jucat un meci (nici oficial, nici amical) de...

SCM nu a mai jucat un meci (nici oficial, nici amical) de cinci luni! Pandemia a anulat inclusiv un amical contra campioanei Europei

221
0

Pe 11 august se împlinesc nu mai puţin de cinci luni de când SCM Rm. Vâlcea nu a mai jucat niciun meci de handbal adevărat! Pe 11 martie a avut loc confruntarea cu CSM Bucureşti. Într-o lună, ”municipalele” ar trebui să debuteze în noul sezon al Ligii Campionilor. Va fi greu de gestionat situaţia dacă autorităţile vor continua să restricţioneze modul de pregătire al handbalistelor. Din cauza pandemiei şi a legislaţiei, SCM a ratat deja mai multe meciuri amicale. Au fost anulate confruntări de pe plan intern, dar şi un turneu internaţional, în Ungaria. Vâlcea avea posibilitatea disputării unei partide de verificare chiar şi contra multiplei campioane a Europei, Gyor.

”Ne dorim să începem să jucăm. Ne-am pregătit fizic, dar nu e suficient. În câteva zile vom ajunge la cinci luni de la ultimul meci pe care l-am jucat. Nu avem nici măcar un joc amical disputat în această perioadă, de cinci luni, ceea ce e deja foarte mult. E adevărat că puteam să mergem să jucăm şi în Ungaria, contra campioanei Europei. Avem o relaţie bună cu Gyor, am avut o discuţie cu antrenorul de acolo, dar nu acum. Mi-a zis că oricând ne dorim putem să mergem să jucăm un amical. Dacă ar fi fost posibil, ne-am fi dus, dar în condiţiile actuale, nu putem pleca”, a subliniat Florentin Pera, tehnicianul formaţiei vâlcene. (S.S.)