Acasă Diverse SCM a debutat cu dreptul în sezonul internațional! Se văd grupele EHF...

SCM a debutat cu dreptul în sezonul internațional! Se văd grupele EHF European League de la Vâlcea

463
0

SCM Rm. Vâlcea a disputat duminică, 4 decembrie, primul meci oficial de după pauza competițională și primul al sezonului internațional. ”Municipalele” au jucat în Suedia. Au dat piept cu Hoors HK, în turul 3 preliminar al EHF European League. S-au încălzit mai greu. A fost o primă repriză în care s-a jucat de la egal la egal. S-a încheiat în echilibru: 12-12. În partea secundă, elevele lui Bent Dahl s-au desprins. Au obținut un succes clar, la diferență de șapte goluri (scor 24-31) și soarta calificării a cam fost decisă. SCM e cu un pas și jumătate în grupele EHF European League.

În Suedia, cea mai bună marcatoare a grupării de la poalele Capelei a fost Iryna Glibko, cu șapte goluri. Nipona Asuka Fujita a contribuit cu șase goluri la succes. Elghaoui și De Jong au punctat de câte patru ori. Pe lista marcatoarelor s-au mai aflat: Hansson (2), Klikovac (2), Bucur (2), Lupei (2), Coman și Levchenko, cu câte un gol. Gazdele au ratat două aruncări de la 7 metri, în timp ce vâlcencele au transformat două lovituri. Roch a salvat opt mingi. Și Hosu a avut trei intervenții. Un motiv de bucurie îl reprezintă și revenirea jucătoarelor accidentate, după o perioadă mai lungă de inactivitate, Florica și Klikovac.

Partida decisivă pentru calificarea în grupele întrecerii europene, returul cu vicelidera din campionatul Suediei, Hoors HK, este programat pentru duminică, 11 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea. Până atunci, miercuri, 7 decembrie, SCM joacă la Tg. Jiu meciul din etapa a VIII-a a Ligii Florilor, cu CSM, din localitate.