Acasă Liga Nationala SCM a câştigat meciul de la Cisnădie şi va intra în 2019...

SCM a câştigat meciul de la Cisnădie şi va intra în 2019 din postura de lideră în Liga Florilor

751
0

Echipa de handbal de la poalele Capelei a făcut repede uitat eşecul din Danemarca, din turul 3 al Cupei EHF. Joi, 15 noiembrie, „municipalele” şi-au reconfirmat valoarea în Liga Florilor. Elevele lui Florentin Pera au câştigat partida cu Măgura Cisnădie, ultima a anului. Dată fiind poziţia în clasament a celor două formaţii, SCM pe primul loc şi Cisnădie pe 3, meciul era considerat un derby. A fost doar pe hârtie. În teren, SCM a demonstrat că nu au fost deloc întâmplătoare cele opt victorii obţinute până la acest joc. Iryna Glibko şi colegele sale s-au instalat la timonă încă din primele minute şi au rezolvat soarta întâlnirii până la pauză. La finalul primului mitan, Vâlcea avea un avans pe tabelă de opt goluri: scor 15-7. Singura problemă în prima repriză pentru Vâlcea s-a înregistrat în tribune, unde s-a iscat un conflict între oficialii SCM-ului şi suporterii echipei gazdă, însă oamenii de ordine au intervenit pentru calmarea spiritelor.

În partea secundă, pe teren, acelaşi scenariu. SCM şi-a continuat reprezentaţia. A defilat la Cisnădie! A avut chiar şi 12 goluri avans. Partida s-a încheiat, până la urmă, la scorul de 27-20 pentru Vâlcea. „Municipalele” au revenit, astfel, pe primul loc (erau pe 2 doar pentru că CSM Bucureşti a jucat înaintea lor) şi vor încheia anul în fruntea ierarhiei. Confruntarea cu Măgura a fost ultima din Liga Florilor, în 2018. Campionatul se va relua în ianuarie. Trupa lui Pera mai are un singur meci oficial de disputat, duminică, 18 noiembrie. Este vorba despre returul cu Herning Ikast. Un rezultat precum cel de la Cisnădie în faţa formaţiei daneze ar fi perfect pentru SCM, care astfel va putea obţine calificarea în grupele Cupei EHF.

La Cisnădie, cea mai bună marcatoare a grupării vâlcene a fost Natalya Vasileuskaya, autoare a şapte goluri. Au mai punctat pentru SCM: Glibko (6), Da Silva (4), Fernandez (3), Popa (3), Petrovic (2), Băcăoanu (1) şi Florica (1). (S.S.)