Liga III

Şchioapă, dar nu paralizată!

* pe teren propriu FC Oltchim e greu de ucis, acest lucru Diculoiu Oltchimdemonstrându-l şi în partida cu FCM Alexandria, câştigată de vâlceni cu 1-0

Acest tur de campionat din Liga a III-a n-a fost pentru FC Oltchim printre cele mai bune din existenţa sa. „Chimiştii” au avut totuşi parte şi de rezultate pozitive, care le-au dat încredere la un moment dat că pot ajunge în fruntea ierarhiei seriei a IV-a. Între timp, însă, au început să mai calce şi strâmb, ajungând în pragul „paralizării”. S-au trezit, însă, la timp, meciurile de pe teren propriu fiind scăparea lor. Au câştigat duelul cu AS Albota, au pierdut în deplasare, iar acum au revenit acasă cu un nou succes, în faţa celor de la FCM Alexandria.
Pe un teren la limita impracticabilului, cu multă ambiţie şi determinare, FC Oltchim a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi să câştige meritat cele trei puncte. S-a impus încă din prima repriză, pe care a controlat-o de la un capăt la altul. În afara celor câteva ocazii clare de gol, a existat şi un penalti, obţinut de Preda. Marinescu a transformat precis lovitura de pedeapsă, reuşita sa fiind şi singura a întâlnirii. În parte secundă au avut şi oaspeţii câteva momente de tresărire, însă n-au reuşit să pună prea mari probleme. FC Oltchim a câştigat cu 1-0, demonstrând încă o dată că acasă este greu de „ucis”.

Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Moldoveanu, Smedescu, Preda, Nuţu, Bărbuţ, Creangă, Stoica, Marinescu, Răcăreanu, Tomescu. Au mai jucat: Ciprian Popescu şi Dănuleţ. 

„Avem jucători în echipă care nu pun «osul»”

Preşedintele Mihai Diculoiu a depăşit problemele de sănătate avute şi a revenit alături FC Oltchim odată cu meciul disputat de aceasta pe teren propriu, în compania formaţiei FCM Alexandria. Revenirea sa a fost cu noroc pentru „chimişti”, care au reuşit să câştige cu echipa din Alexandria, rezultatul mulţumindu-l pe liderul de sindicat de la Combinatul Chimic. „Am meritat victoria. A fost un joc de angajament, pe care-l puteam câştiga mult mai categoric. Avem, însă, jucători în echipă care nu pun «osul», gen Nuţu sau Ciprian Popescu, dar şi pe Smedescu, care a fost individualist în acest meci”, a spus Mihai Diculoiu. „Oricum, per ansamblu, nu sunt mulţumit de acest tur de campionat. Consider că am pierdut trendul de la meciul cu Ghecon. E bine, totuşi, că echipa s-a redresat acum. Dacă va câştiga tot în deplasare, e posibil să termine între primele şase echipe ale seriei”, crede preşedintele FC Oltchim. 

Două meciuri în patru zile

La finele lunii noiembrie „chimiştii” se vor afla deja în vacanţă. Mai sunt trei etape de disputat, dintre care două vor avea loc în această săptămână. În doar patru zile, FC Oltchim va întâlni în deplasare Progresul Corabia, iar vineri, 20 noiembrie, va primi vizita Armatei din Craiova. Două meciuri care pot fi câştigate şi care pot aduce liniştea în tabăra „chimistă” pentru acest final de an. Dacă se mai întâmplă ca FC Oltchim să câştige şi în ultima etapă, la Tg. Cărbuneşti, cu Ralbex Turcineşti, atunci Vlădoi şi colegii săi vor avea parte de sărbători fericite.  

Amical cu Gloria Bistriţa

La mijlocul săptămânii trecute FC Oltchim a disputat un amical de lux, cu o echipă de Liga I. Profitând de întreruperea campionatului, formaţia lui „tata Jean”, Gloria Bistriţa, a efectuat un semi-cantonament în staţiunea Băile Govora, recidivând practic după „escapada” din urmă cu câteva luni. Bistriţenii n-au venit la Vâlcea doar pentru odihnă, ci şi pentru pregătire, antrenorul Florin Halagian având incluse în program câteva antrenamente. Unul s-a desfăşurat în compania „chimiştilor”, singurii care şi-au arătat disponibilitatea de a juca un meci amical cu Gloria Bistriţa, cu doar câteva ore înainte de partida cu FCM Alexandria, din campionatul Ligii a III-a. Miercuri, 11 noiembrie, FC Oltchim a aliniat la startul întâlnirii cu Gloria echipa de bază, la fel ca şi adversara sa. Spre surprinderea tuturor, prima repriză s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, un rezultat echitabil până la urmă după aspectul jocului. În partea secundă, la fel ca şi Gloria, Marius Vlădoi a băgat echipa a doua, juniorii şi pe cei care-au evoluat mai puţin până acum. Rezultatul s-a văzut după numai câteva minute de joc, bistriţenii având deja 2-0 în minutul 55. S-a terminat 4-0 pentru Gloria, dar rezultatul notabil rămâne cel din prima repriză. Divizionara C vâlceană a reuşit să fie egala unei echipe de Liga I timp de 45 de minute. 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button