Acasă Administratie Sălile de clasă de la şcoala din Şirineasa, dotate cu laptopuri, camere...

Sălile de clasă de la şcoala din Şirineasa, dotate cu laptopuri, camere web, proiectoare, table interactive. 147 de copii vor primi tablete noi

263
0

• autorităţile locale vor să mai doteze şcoala cu măşti de protecţie şi un aparate care depistează Coronavirusul

La Şirineasa, pentru noul an şcolar sunt semne bune. Elevii vor învăţa în condiţii excelente. Încă din 2020 a fost dat în folosinţă noul corp, cu săli de clasă şi grupuri sanitare moderne. Autorităţile locale s-au pregătit şi pentru sezonul rece, pentru a asigura încălzirea adecvată a spaţiilor existente. Primarul Ion Streinu a anunţat şi că sunt aprobate pentru anul în curs trei categorii de burse pentru elevi, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 97.000 lei. O altă veste bună pentru copiii şi cadrele didactice din Şirineasa a venit recent.

”Cu câteva luni în urmă, am primit oferte de la nişte firme de consultanţă, care realizau proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Condiţia mea a fost clară: da, sunt interesat dacă proiectul e finanţat. Şi a fost aprobat. Valoarea acestuia se ridică la 450.000 lei, bani din care s-au achiziţionat echipamente TIC (pentru utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale pentru organizarea şi asistarea procesului de predare/învăţare). Este vorba despre 21 de laptopuri, 10 camere web, 6 routere, 6 proiectoare, 9 table interactive, pentru fiecare sală de curs, sistem management şi tot ce implică. De asemenea, a fost prevăzută şi achiziţionarea a 147 de tablete pentru uz şcolar, cu acces la internet. Toţi copiii din Şirineasa care merg la şcoală vor avea tablete noi. Dispun de toate condiţiile pentru a-şi desfăşura studiile. Tot aşa, mai avem un proiect pentru şcoală, pentru achiziţionarea de măşti de protecţie şi aparatură de depistare a COVID-19. Aşteptăm să vedem dacă va trece şi acesta”, a spus Ion Streinu, primarul comunei Şirineasa.