Acasă Diverse Şahistul vâlcean Bogdan Deac, mai bun decât doi challengeri la titlul mondial...

Şahistul vâlcean Bogdan Deac, mai bun decât doi challengeri la titlul mondial FIDE. Campionul României a câştigat şi Europe Echecs Blitz Open!

76
0

Pe 8 octombrie, Bogdan Deac va împlini 20 de ani. Ultimul a fost unul foarte bun pentru şahistul de la poalele Capelei. Bogdan s-a remarcat la toate competiţiile la care a participat. Cel mai recent succes l-a înregistrat la Europe Echecs Blitz Open. A devansat reprezentanţi de renume mondial în sportul minţii, precum ucraineanul Vasyl Ivanchuk, azerul Guseinov, rusul Alexey Sarana, georgianul Jobava sau marele maestru american cu orgini ruseşti, Gata Kamsky. 92 de jucători s-au aflat pe lista de start. Bogdan (2639 ELO) a obţinut 9,5 puncte şi a fost desemnat câştigător. Federaţia Română de Şah nu a trecut cu vederea rezultatul excepţional al lui Deac.

”După rezultatul fantastic obţinut în cadrul Campionatului European (n.r. – locul 4) şi parcursul frumos de la Olimpiada Online, acolo unde a reprezentat România în Divizia de Top, jucând pe prima masă, Bogdan îşi continuă forma fantastică, câştigând Turneul Internaţional de Blitz „Europe Échecs”, organizat de către prestigioasa publicaţie franceză! Un triumf preţios, într-o companie selectă, marele nostru maestru devansând jucători de renume mondial, precum Vasyl Ivanchuk şi Gata Kamsky (foşti challengeri la titlul Mondial FIDE), Gadir Guseinov, Baadur Jobava sau Alexey Sarana. Sincere felicitări, Bogdan şi mult succes în turneele care urmează!”, a transmis FR Şah.

„Aş dori să mulţumesc organizatorilor. Turneul a fost foarte bine organizat şi mi-a plăcut să joc. Aceasta este de fapt a patra oară când am participat la un turneu la Europa Şah şi este întotdeauna o plăcere să întâlnesc mulţi jucători foarte puternici”, a declarat organizatorilor campionul Bogdan-Daniel Deac, la finalul întrecerii de duminică, 19 septembrie.