Acasă Fotbal S-au stabilit campioanele județene, la ONSȘ, la fotbal, dar și o parte...

S-au stabilit campioanele județene, la ONSȘ, la fotbal, dar și o parte din cele de la rugby-tag și baschet!

301
0

Săptămâna trecută, s-a dat startul întrecerilor între școlile și liceele vâlcene la mai multe discipline sportive. S-au stabilit deja campioanele, în unele cazuri. Responsabilii competițiilor de fotbal, Dan Bărbuț și Alin Pufu, au anunțat și rezultatele. Astfel, la ciclul primar, la fotbal feminin cea mai bună echipă a fost cea a Școlii Gimnaziale Nr. 10 (profesor Dana Dumitrescu). La masculin a triumfat Liceul ”Preda Buzescu” din Berbești (profesor Constantin Bărbuț). La gimnaziu, elevele de la Școala ”Nicolae Bălcescu” din Drăgășani, coordonate de profesorii Radu Beldiman și Florea Teleșpan, au fost cele mai bune, iar la băieți s-au evidențiat elevii de la Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab”, pregătiți de Alexandru Avram și Daniela Dobre.

La întrecerea de fotbal dedicată elevilor de liceu, la fete a câștigat faza județeană Liceul ”Constantin Brâncoveanu”, din Horezu (profesor Augustina Hoanță), iar la băieți cei mai buni au fost liceenii de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, coordonați de profesorii Maria Mihai și Ionuț Pârjol, o parte din ei fotbaliști ”cu acte în regulă”, formați și ”crescuți” de Alin Pufu.

Sâmbătă, 2 aprilie, la Școala Take Ionescu și posibil Arenele Traian (dacă vremea va fi favorabilă), dar și la Forestier, se va organiza faza pe zonă a ONSȘ la fotbal, ciclul primar și rugby-tag. Participă campioanele județene din Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Argeș și Dâmbovița.

În altă ordine de idei, săptămâna aceasta s-au mai decis și campioanele la baschet gimnaziu. Ambele competiții, de la feminin și masculin, au fost câștigate de elevii profesorilor Coca Gavrișiu Nițulescu și Dana Zamfir, de la Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab”.

La rugby-tag, ciclul primar, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 5, aflați sub coordonarea profesorului Alin Niță, au câștigat competiția județeană și vor reprezenta Vâlcea la următoarea fază.