Acasă Editorial S-a întors … „Briliantul!”

S-a întors … „Briliantul!”

215
0

După nouă luni de aşteptare grea, presărate cu scandaluri cu chelneri, dar şi cu antrenamente pentru menţinerea formei sportive şi …. a greutăţii (fără sibutramină!), Adrian Mutu a revenit duminică seara pe gazon într-un meci oficial din campionatul italian. Nu a fost o întoarcere triumfală aşa cum şi-ar fi dorit tifosii viola, dar Fiorentina s-a întors cu un punct din deplasarea grea din Sicilia, 0-0 la Catania.
Mutu a jucat tot meciul şi a încercat să înscrie goluri aşa cum îi stă bine unui golgheter înnăscut ca el. A ratat însă atât cu dreptul cât şi cum stângul, dar mai ales cu capul din poziţii bune. A arătat însă că doreşte să revină la un nivel înalt, nivel de la care să ajute echipa de club şi (eventual) naţionala României să-şi atingă obiectivele.
După o carieră controversată, cel mai bun produs al fotbalului românesc după anul 2000, ajuns la 31 de ani este aşteptat de majoritatea microbiştilor echipei naţionale ca … „ salvatore della patria”. Aceasta pentru că debutul României în preliminariile CE 2012 a fost unul foarte slab, cu două puncte în trei meciuri, dar mai ales cu un joc lipsit de consistenţă în atac, acolo unde am înscris doar un gol, cel cu Albania de acasă!
Selecţionerul Răzvan Lucescu, supărat pe „Briliant” pentru scandalul de la Belgrad după ruşinosul 0-5 cu Serbia, nu ar mai fi dorit să-l convoace la naţională, dar la presiunea oficialilor FRF, a fanilor şi a rezultatelor, probabil că o va face. Va fi Adrian Mutu omul providenţial pentru fotbalul românesc în anul de răscruce 2011? Poate că da, poate că nu. România a ajuns din păcate foarte jos (şi) la fotbal, locul 50 în ultimul clasament FIFA dat publicităţii…

Dan Săraru