Acasă Politica Runcu, la doi paşi de Rm. Vâlcea, dar şi de viitoarea autostradă....

Runcu, la doi paşi de Rm. Vâlcea, dar şi de viitoarea autostradă. Radu Gabriel şi PNL au un plan de valorificare aceste avantaje

569
0

Radu Gabriel, candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Runcu, este un gospodar priceput, hotărât, puternic şi capabil să facă din comuna Runcu o localitate prosperă. “Consider că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și doar împreună cu dumneavoastră putem reuși să întinerim comuna și să facem primul pas pentru a deveni o localitate europeană. Suntem la un pas de municipiul reşedinţă de judeţ, de viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti. Avem un potenţial incredibil. Ne mai trebuie doar un plan bun, serios şi căile cele mai bune prin care să-l punem în aplicare. Am ales şi o echipă de consilieri capabilă și competentă care îmi va fi alături pentru a putea îndeplini obiectivele propuse” – Radu Gabriel, candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Runcu.

De unde şi cu ce pornim la drum:

1) Sănătate – Trebuie să asigurăm asistenţă medicală de calitate pentru locuitorii din Runcu, iar în cazurile în care este necesar acest lucru să punem la dispoziţia oamenilor care au urgenţe o maşină cu care să se deplaseze la SJU sau alte unităţi mari.

2) Drumurile sătești – Modernizarea drumurilor tuturor drumurilor, inclusiv ulițe sătești, rigole şi podeţe. Există numeroase programe de finanţare în acest sens şi trebuie doar să ne dăm interesul să accesăm şi noi fonduri.

3) Reabilitarea DJ 703F – Acesta este un drum de care depinde dezvoltarea viitoare a comunei Runcu, aşa că trebuie să convingem proprietarul acestei căi de acces să o modernizeze până la hotarul cu judeţul Argeş. Reabilitarea drumului de legătura dintre comuna Runcu și comuna Tigveni, pe unde va trece autostrada Sibiu – Piteşti, este o mină de aur ce trebuie valorificată.

4) Cadastrarea gratuită a terenurilor din comună – multe comune, inclusiv din judeţul nostru, au beneficiat deja de finanţări nerambursabile prin programe europene şi şi-au cadastrat gratuit toate imobilele.  La fel trebuie să procedăm şi noi. Una dintre problemele Comunei Runcu este faptul că majoritatea locuitorilor întâmpină dificultăți în vânzarea proprietăților, deoarece nu dețin acte de proprietate (au terenurile la rol). Nu sunt stabilite limitele dintre proprietăți, iar locuitorii nu își permit măsurarea terenurilor deoarece firmele de specialitate cer preţuri exorbitante. Pentru că această problemă este nerezolvată, apar conflicte între vecini.

5) Sprijin pentru persoanele vârstnice şi copii:  • Soluții de ajutorare a locuitorilor care momentan nu au niciun venit • Regândirea strategiei de acordare a ajutoarelor sociale • • Sprijin pentru persoanele vârstnice, copii și persoanele cu handicap • Lemne de foc și alimente pentru familiile cu venituri mici • Rechizite şi ghiozdane pentru copii • Premierea copiilor • Cadouri pentru copii de Crăciun şi Paşti • Cadouri pentru mămici de 8 Martie • Recompensarea familiilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

6) Transparenţă în administraţie: • Site-ul Primăriei trebuie regândit și rearanjat astfel încât să fie ușor de utilizat și să prezinte concis informațiile de interes public şi actele necesare pentru anumite operațiuni (în format electronic) • Ocuparea posturilor de muncă vacante pe bază de concurs şi competenţă, nu pe alte criterii • Audienţe publice periodice cu locuitorii comunei. O bună comunicare între primar şi oameni duce la o rezolvare mai rapidă şi mai eficientă a problemelor.

7) Departament pentru atragerea de Fonduri Europene: Orice Primărie trebuie să aibă o structură specializată în atragerea de fonduri europene. Este cea mai rapidă cale spre dezvoltare: drumuri de calitate, utilităţi, condiţii de trai mai bune.

8) Iluminat – se impune, de asemenea, extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public.

9) Alimentare cu apă – extinderea reţelei de apă în sate este posibilă fără un efort extraordinar. Trebuie doar să se dorească. Oamenii doresc să se racordeze la reţea şi trebuie ajutaţi în acest sens. Mai mulţi utilizatori înseamnă un sistem mai eficient.

9) Sport: Amenajarea şi întreținerea terenului de sport şi căutarea unor soluţii de finanţare a unor noi baze de agrement, pe plan local.

10) Încurajarea agriculturii și a micilor întreprinzători – Vom valorifica resursele proprii înființând un centru de colectare a fructelor, a legumelor și laptelui colaborând cu fermierii din comună.

11) Căminul Cultural – Căminul cultural este un bun al comunei, ce va sta la dispoziția oricărui cetățean pentru organizarea de evenimente, zile festive, încheieri de an etc.. Serbările runcenilor începând de vineri până duminică prin amenajarea unei scene fixe în zona Lacul Lung.

12) Biserici – Vom fi aproape de preoții din parohiile comunei Runcu pentru a le acorda sprijinul necesar la întreținerea lăcașurilor de cult.

Echipa PNL pentru Consiliul Local Runcu: Radu Gabriel, Beșliu Gheorghe Narcis, Apostol Ioan, Vîlcu Gheorghe Iulian, Căpuș Ion, Ilie Dragoș Gheorghe, Eftemie Ion, Radu Gheorghe, Ilie Camelia Elena, Gheorghe Gabriel, Rădulescu Cosmin Constantin, Georgescu Valentin

Comandat de Partidul Naţional Liberal / Realizat de SC VILSPOPRESS SRL / Cod Unic de Identificare AEP 21200012