Acasă Politica Romeo Rădulescu, despre Costi Rădulescu: Cel mai slab şi mincinos preşedinte! PSD...

Romeo Rădulescu, despre Costi Rădulescu: Cel mai slab şi mincinos preşedinte! PSD Vâlcea este „pe persoană fizică”

772
0

Ce părere aveţi despre modul în care Costi Rădulescu a condus judeţul, în ultimii ani? Există rezultatele uimitoare cu care se tot laudă acesta sau este doar o propagandă deşănţată?

Sunt convins că toată lumea s-a lămurit: am avut cel mai slab şi mincinos preş.edinte de Consiliu Judeţean. Păi, să ne aducem aminte câteva dintre promisiunile sale: Spitalul nr. 2 din Traian, Maternitatea, căminele de bătrâni din tot judeţul, investiţii şi investitori… şi aş putea continua. Spitalul din Bălceşti în final îl fac liberalii. Cabana Petrimanu şi alte obiective probabil că le vor rezolva tot ei. (…) Într-o perioadă în care toate judeţele României s-au dezvoltat şi au atras diverse investiţii, investitori, generând locuri de muncă, la noi, la Vâlcea, s-a întămplat extact pe dos. Conducerea PER-PSD a închis fabrici, a distrus societati comerciale precum CET Govora, lăsând în urmă sute poate mii de şomeri. Ştiţi prea bine şi situaţia de la Ciech Soda, generată tot de liderii PSD-PER. Asta au reuşit ei să facă… mulţi someri şi multe miciuni!

În mandatul lui Costi Rădulescu, într-adevăr, s-a cam ales praful inclusiv de CET Govora. Credeţi că se mai poate face ceva pentru salvarea acestei companii?

Situaţia este foarte gravă! Soluţia pentru rezolvarea problemei de la CET Govora este în acest moment costisitoare financiar, dar realizabilă. Nu ştiu dacă ştiţi, dar Virgil Pîrvulescu, candidatul PNL la Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, a prezentat cea mai bună variantă, prin achiziţionarea activelor de către administraţia locală.

În Vâlcea, mulţi social-democraţi se simt „vânduţi”, poate aşa cum aţi fost şi dvs., în 2016, când aţi adus foarte multe voturi pentru PSD, dar şi atunci, ca şi acum, Costi Rădulescu ar fi făcut un blat cu Gutău. Un „blat” defavorabil PSD-ului, favorabil doar PER-ului şi liderilor acestei formaţiuni. Cât de mult va pierde PSD din această cauză?

De mult timp discut cu membrii PSD oneşti care se simt trădaţi, cei mai mulţi nici nu au ieşit în această campanie. Se simt vânduţi de către actualul preşedinte. În acest moment, PSD-ul este pe “persoană fizică” şi membrii au înţeles că e nevoie de schimbare, schimbare la conducerea judeţului, precum şi la conducerea Primăriei. Sunt plăcut surprins când membrii de seamă ai PSD îmi spun că îl susţin pe Virgil Pîrvulescu pentru că nu se simt reprezentaţi de altcineva în această competiţie.

Apropo de municipiu, ce credeţi că se va întâmpla de săptămâna viitoare încolo? Vor curge lapte şi miere sau dimpotrivă?

Lapte şi miere… cred că e o glumă. Cu atâtea probleme legate de CET, de asigurarea căldurii şi a apei calde în oraş, şomajul în creştere, prin închiderea unor societăţi comerciale, doar cineva care fură poate să promită… minuni. Noi, ceilalţi cetăţeni, resimţim incompetenţa şi neputinţa actualei administraţii locale şi judetene – de a aduce prosperitate în casele vâlcenilor.

Cum vedeţi Râmnicul din 2016 şi cum este acum? S-a transformat în bine sau în rău?

Schimbarea este evidentă, de la o administraţie PSD condusă de Gigi Matei, în care nu se făcea nimic, la o administraţie în care s-au cheltuit banii pe următorii 10 ani fără nicio justificare prin care să crească nivelul de trai. Din contră, multe firme închise, cum spuneam, multe societăţi plecate din Rm. Vâlcea şi implicit mulţi profesionişti plecaţi din oraş, alături de tineri.

Vă gândiţi să reveniţi la un moment dat în politică sau consideraţi că aţi spus tot ceea ce era de spus în această zonă?

În acest moment, nu mă gândesc să mă întorc în politică. Cred cu tărie că ar trebui oameni noi, oameni profesionişti, care nu au mai făcut politică şi pot să aducă bunăstarea aşteptată de comunitate. Cred că era hoţilor şi a proştilor a apus. Lumea se schimbă şi trebuie să ne schimbăm şi noi, să lăsăm vechile obiceiuri deoparte.

Ce credeţi că ar trebui să facă vâlcenii, râmnicenii, pentru ca judeţul şi municipiul să capete o altă dinamică, pro-europeană, pro-dezvoltare, să atragem şi aici companii importante, să avem locuri de muncă mai bine plătite, condiţii mai bune în spitale ş.a.m.d..?

Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar important este acum să alegem cu foarte multă atenţie oamenii care ne reprezintă. Bunăstarea şi dezvoltarea oraşelor este dată întotdeauna de profesionişti (avem exemple clare în ţară – Oradea, Cluj ş.a.m.d.). Dacă nu vom contribui la schimbarea necesară la Consiliul Judeţean şi la Primăria Râmnicului, vom pierde cu siguranţă. Avem o şansă acum să scăpăm de cei care au distrus oraşul şi de aceea trebuie susţinut Virgil Pîrvulescu. Sunt convins că cei care vor schimbarea îl vor susţine, indiferent dacă sunt membri PSD, USR-PLUS, PMP, pentru că este un profesionist, care nu vine la Primărie să înveţe ce are de făcut, ci vine să FACĂ.