Acasă Diverse România va juca pentru locul 7, la Mondialul de tineret din Ungaria

România va juca pentru locul 7, la Mondialul de tineret din Ungaria

88
0

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut meciul cu Danemarca, din turneul pentru locurile 5-8, la Campionatul Mondial Under 20, care se desfăşoară în perioada 1-15 iulie, în oraşul Debrecen (din Ungaria). Nordicele s-au impus cu scorul de 29-20 (după 13-11, la pauză). Acesta a fost cel de-al doilea meci pe care tricolorele l-au disputat în compania danezelor la competiţia din ţara vecină. Aşa cum se cunoaşte, cele două echipe s-au mai înfruntat şi în grupa iniţială, când reprezentativa nordică a administrat României o înfrângere drastică: 42-23!
În duelul de ieri, Andreea Tecar a fost cea mai prolifică jucătoare a echipei noastre, cu şase goluri înscrise. Maramureşeanca a fost secondată pe lista marcatoarelor de Diana Nichitean (HC Zalău) şi Raluca Petruş („U” Cluj-Napoca), ambele cu câte 4 reuşite. În ceea ce le priveşte pe jucătoarele vâlcene din lot, interul dreapta Bianca Berbece (care e împrumutată de CS Chimia la Activ Plopeni) şi-a trecut în cont un gol în cele 15,23 de minute în care a evoluat, în timp ce extrema dreaptă Alexandra Badea (SCM) n-a punctat deloc, deşi s-a aflat 43,57 de minute pe teren. Altfel, portăriţa Raluca Kelemen (HC Zalău) a apărat buturile României doar 16,52 de minute, fără a avea vreo intervenţie salvatoare.
Din cauza insuccesului de ieri, selecţionata pregătită de Gheorghe Tadici şi Grigore Albici va juca azi meciul pentru locul 7, în compania Franţei. Partida va începe la ora 13.30 şi se anunţă la fel de grea ca şi cea cu Danemarca. (N.C.)