Acasă Volei Robert Saroşi a terminat pe locul 5 în „Student Cup”, cu echipa...

Robert Saroşi a terminat pe locul 5 în „Student Cup”, cu echipa Colegiului Imperial din Londra

375
0

Pe lângă competiţiile BUCS şi Trophy, în primul an pe care l-a petrecut în Anglia, tânărul voleibalist vâlcean Robert Saroşi a participat cu echipa Colegiului Imperial din Londra (unversitate la care e student) şi într-o a treia întrecere. Este vorba de „Student Cup”, care s-a desfăşurat într-un singur week-end, într-un oraş neutru.

La aceasta, au luat startul toate echipele de volei ale universităţilor din Marea Britanie, de la cele patru niveluri valorice (din Premier League şi Diviziile 1, 2, 3). „A fost un turneu foarte interesant şi frumos! Iar asta deşi a fost extrem de obositor, pentru că s-a jucat practic non-stop, până s-a stabilit echipa învingătoare. Student Cup e o competiţie grea, deoarece trebuie să fii în formă maximă în fiecare dintre cele 4-5 meciuri pe care le joci într-o zi, iar oboseala se simte din plin”, ne-a dezvăluit Saroşi.

Toate echipele participante, indiferent de liga în care evoluează, au fost împărţite iniţial în grupe de câte patru, în care s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare. Ulterior, primele două clasate au acces în faza eliminatorie, în care s-au mai disputat optimile, sferturile, semifinalele şi finala competiţiei. „Am avut ghinionul ca, în grupa preliminară, să picăm cu a doua cea mai bună echipă din ţară, Essex, care evoluează în Premier League, în faţa căreia am pierdut. Am terminat totuşi pe locul 2, după ce le-am învins pe celelalte două adversare, şi ne-am calificat în optimi, iar apoi am mai câştigat încă un meci şi am ajuns în sferturi. Oboseala şi-a spus cuvântul atunci cuvântul, am ratat calificarea în careul de aşi şi am terminat astfel Student Cup pe locul 5. De regulă, la această competiţie, prima poziţie e ocupată de echipele valoroase din Premier League, aşa cum s-a întâmplat şi în 2019”, a mai precizat voleibalistul vâlcean. (N.C.)