Diverse

Rm. Vâlcea, gazda fazelor finale ale Campionatelor Naţionale Under 11, Under 12 şi Under 13! 160 de tineri fotbalişti din România au fost în Zăvoi

Pentru câteva zile, Rm. Vâlcea a fost capitala fotbalului juvenil românesc. FRF a organizat, la poalele Capelei, fazele finale ale Campionatelor Naţionale Under 11, Under 12 şi Under 13. A oferit şi detalii despre acestea.
”Săptămâna trecută au avut loc fazele finale ale Campionatelor Naţionale U11, U12 şi U13, desfăşurate la Râmnicu Vâlcea. Competiţiile la aceste categorii de vârstă se joacă fără scor, pentru a încuraja copiii să-şi etaleze calităţile fără a mai privi spre tabela de marcaj. Astfel, competiţiile s-au finalizat fără a desemna o echipă campioană. La categoria de vârstă Under 13 se joacă în formulă 8+1, pe teren de dimensiuni reduse, 70 x 50 metri, la U12 echipele au fost de 7+1, pe teren de 60 x 40 metri, iar la U11 echipele au fost formate din 6 jucători de câmp + un portar, pe teren 60 x 40 metri. Cei 160 de participanţi la faza finală, împărţiţi în 8 regiuni şi selectaţi, de-a lungul competiţiei, pe baza evoluţiilor, au fost premiaţi de Departamentul Competiţii Juniori al FRF cu medalii, diplome şi tricouri. La jocuri au fost prezenţi referenţi zonali din toate zonele ţării. Tinerii fotbalişti vor continua să fie monitorizaţi în următorii ani de reprezentanţii Federaţiei cu scopul formării loturilor naţionale Under 15”, a transmis Federaţia Română de Fotbal.

Articole Similare

Back to top button