Acasă Fotbal Richard Rotaru, golgheterul SCM-ului în Liga Elitelor Under 16

Richard Rotaru, golgheterul SCM-ului în Liga Elitelor Under 16

519
0

În week-end, juniorii Under 16 de la SCM Rm. Vâlcea au disputat ultimul meci din acest an din Liga Elitelor. Puștii lui Marius Pufu au încheiat 2021 cu un succes, în deplasare, cu LPS Pitești. Vor ierna pe locul 3 în play-off-ul Seriei a III-a. Vâlcenii sunt la două puncte în spatele celor de la FCSB. Au șanse să prindă locul 2 și poate chiar să se califice în faza următoare a competiției. Pentru ”municipali” a fost un an fabulos. Au jucat împotriva celor mai buni și s-au ridicat la un nivel înalt. Cel mai bun marcator al SCM-ului în Liga Elitelor a fost Richard Rotaru, autor a 12 goluri. Ștefan Abănăriței a punctat de șase ori pentru trupa de la poalele Capelei. Luca Turcu e al treilea marcator din Zăvoi, cu cinci goluri. Au mai înscris pentru SCM: Andrei Popolan (patru goluri), Alexandru Deaconu (trei goluri), Federico Bloțu (trei goluri), Vlad Ionescu (3 goluri) și Eduard Chirițoiu (un gol). În play-off, râmnicenii nu au pierdut niciun meci, deși au avut trei partide din patru în deplasare. Au aceleași rezultate ca și primele două clasate, diferența fiind făcută de punctele acumulate în sezonul regulat.

Din lotul SCM-ului de la grupa Under 16 fac parte: Butuşină Andrei; Vlădulescu Codruţ; Munteanu Rareş; Neamu Theodor; Iosif Rafael; Orbişor Rareş; Ionescu Vlad; Banciu Răzvan; Botocan Andrei; Sima Nicola; Turcu Luca; Manafu Darius; Abănăriţei Ştefan; Rotaru Richard; Deaconu Alexandru; Popolan Andrei; Bloţu Federico; Chiriţoiu Eduard; Zavoi Robert; Comănescu Iustin; Marinescu Vlad; Floricu Antonio.

Le mulțumesc copiilor pentru tot ce au realizat în acest campionat, până acum. Sunt mândru de ei! Au muncit mult la antrenamente, au fost serioși, determinați și așa am obținut rezultate bune în cea mai grea serie din Liga Elitelor, împotriva unor adversari de renume. Un aport important în obținerea acestor performanțe l-au avut conducerea clubului, Primăria Râmnicului, care ne-au sprijinit necondiționat. Ne-au asigurat condiții foarte bune, apreciate și de adversarii noștri. Domnul Țuca, domnul Turmacu au fost tot timpul alături de noi, ne-au însoțit și la meciurile din deplasare, s-a creat o emulație fantastică în jurul acestei echipe, care i-a ajutat pe copii să evolueze, să capete și mai multă încredere în forțele proprii. Avem juniori buni și la republicani, la Under 17, Under 19. Ne dorim să continuăm pe același drum, copiii noștri să evolueze, să ajungă să facă fotbal de performanță. Deși anul competițional s-a încheiat, noi ne continuăm activitatea. Pe 18 decembrie vom intra în vacanță. Până atunci vom mai disputa și câteva meciuri amicale. Play-off-ul se va relua pe 19 martie, când în Zăvoi va veni lidera, Universitatea Craiova. Păstrăm șanse la locul 2 în grupă. După Craiova, vom primi și vizita celor de la FCSB”, a declarat Marius Pufu, antrenorul juniorilor Under 16 de la SCM, după ultimul joc din 2021, din play-off-ul Ligii Elitelor.