Acasă Diverse Rezultate negative la primele teste pentru Coronavirus. 14 handbaliste din lotul SCM...

Rezultate negative la primele teste pentru Coronavirus. 14 handbaliste din lotul SCM au început pregătirile pentru noul sezon

701
0

La începutul acestei săptămâni, Florentin Pera a sunat adunarea la SCM Rm. Vâlcea. Primele două zile au fost dedicate testelor medicale şi celor pentru Coronavirus. Rezultatele au venit în scurt timp. Au fost negative, nu au existat probleme. Toată lumea a fost aptă pentru reluarea antrenamentelor. Marţi şi miercuri au avut loc primele şedinţe de pregătire, pe stadionul ”Municipal” din Zăvoiul vâlcean. Pe 1 iulie, antrenamentul s-a desfăşurat în efectiv lărgit, cu 14 jucătoare, respectiv: Cristina Florica, Diana Ciucă, Asma Elghaoui, Marta Batinovic, Iryna Glibko, Ewgenija Minevskaja, Maren Aardahl, Daniela Marin, Roberta Stamin, Sara Rus, Ann Grete Norgaard, Zeljka Nikolic, Kristina Liscevic şi Jelena Trifunovic. Au lipsit doar cele trei handbaliste de origine spaniolă, care au ajuns pe 21 iunie în ţară şi care se află, încă, în izolare la domiciliu. Pe 5 iulie acestea ies din izolare şi vor efectua testul RT-PCR şi celelalte necesare pentru obţinerea vizei medicale. Ulterior se vor alătura lotului, iar pe 8 iulie pleacă în cantonament cu toată echipa.

”Ne-am reunit în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon cu un număr de 14 jucătoare. Au lipsit motivat Fernandez, Gonzalez şi Lopez, din cauza regulilor impuse de izolare la domiciliu. Acestea urmează să se alăture lotului pe 6 iulie. Aşteptăm să se clarifice situaţie şi în ceea ce le priveşte pe Daria Bucur şi Daciana Hosu, pentru a avea echipa completă. Jucătoarele s-au prezentat în parametri buni după pauză. Au fost nerăbdătoare să înceapă antrenamentele cu echipa, arătând o bună dispoziţie şi disponibilitate la efort de la primul antrenament. Vom avea o primă săptămână de intrare treptată în efort şi teste fizice pentru a verifica gradul de pregătire actual urmând ca în perioada 8-18 iulie să efectuăm un stagiu de pregătire centralizată la Cheile Grădiştei, unde vom pune accent atât pe factorul fizic cât şi pe antrenamentele tehnico-tactice. De asememea, ne-am creionat un program de 11 jocuri amicale, în care vom urmări să integrăm noile jucătoare şi vom pune accent pe omogenizare în perspectiva pregatirii primului joc oficial”, a declarat Florentin Pera, antrenorul SCM-ului, la primul antrenament după aproape patru luni de pauză.
(FOTO: Image Plus)

”Indiferent de cât de puternic o să fie noul sezon, vom face tot ce ţine de noi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor propriilor suporteri”

”Ne propunem să confirmăm ceea ce am realizat în ultimele două sezoane în care am încheiat competiţia pe locul I în România şi am obţinut calificarea în primele opt echipe din Liga Campionilor, rezultate ce ne obligă şi ne responsabilizează să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor propriilor suporteri. Ne aşteaptă un sezon dificil, cu un program infernal de jocuri, în care vom fi angrenaţi pe trei fronturi, Liga Florilor, Cupa Romaniei şi Liga Campionilor. Sezonul următor va fi unul foarte disputat şi echilibrat, în care CSM Bucureşti pleacă ca favorită datorită lotului şi bugetului superior celorlalte echipe. De asemenea Baia Mare şi Buzău sunt pretendente certe la titlu prin transferurile realizate, plus încă 5-6 echipe care pot emite pretenţii la un loc în partea de sus a clasamentului, motiv pentru care trebuie să tratăm cu maximă seriozitate fiecare adversar în parte. Indiferent de cât de puternic o să fie noul sezon, vom face tot ce ţine de noi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor propriilor suporteri, în vederea realizării obiectivelor de performanţă propuse”, a mai transmis Pera. (S.S.)