Acasă Editorial Politic Revoltă fără precedent în 10 localităţi din Vâlcea

Revoltă fără precedent în 10 localităţi din Vâlcea

9413
0

Revoltă fără precedent în 10 localităţi din Vâlcea, după ce prefectul Mihai Oprea a transmis la Bucureşti un proiect de hotătâre de Guvern în urma căruia comunităţile respective au primit, la final de an, zero lei pentru echilibrarea bugetelor şi acoperirea cheltuielilor.


Oamenii s-au plâns inclusiv pe reţelele de socializare că alocările de fonduri s-au făcut ilegal şi n-ar fi exclus să se fi comis un grosolan abuz în serviciu, în condiţiile în care reprezentantul Guvernului în teritoriu a ignorat solicitările primarilor din cele 10 comune, trimiţând la Palatul Victoria o listă fără acestea. Localităţile tăiate sunt Creţeni, Runcu, Zătreni, Grădiştea, Sineşti, Stroeşti, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Mihăeşti şi Drăgoeşti. După cum se poate observa, discutăm despre 8 primari PNL, dar şi despre doi edili din partidul lui Mircia Gutău, formaţiune cu care se ştie că PSD are alianţă la nivel de judeţ. Asta în condiţiile în care proiectul de hotărâre de Guvern trimis de la Vâlcea este semnat fie de prefectul instalat de social-democraţi, fie de către şeful CJV.

Reamintim faptul că, în ultimele săpătămâni, cele 89 de unităţi administrativ teritoriale din Vâlcea au fost întrebate ce nevoi de fonduri au pentru a încheia anul 2022 fără datorii, iar ulterior Executivul de la Bucureşti a aprobat – în baza propunerilor Prefecturii Vâlcea – HG 1220, repartizând pentru 79 de comune şi oraşe sume cuprinse între 102.000 lei şi 1.000.000 lei.

Ceea ce s-a întâmplat zilele acestea ar trebui, în mod normal, să aibă o continuare – anchete, verificări ş.a.m.d., dar cum Vâlcea a devenit un tărâm în care cei care „împart” Justiţia şi-au dat mâna cu Ma… care conduce judeţul, nu ne aşteptăm la îndreptarea lucrurilor şi, în general, la nimic… bun!