Administratie

Reţelele de apă şi canalizare vor fi extinse la Dăeşti

Autorităţile din Dăeşti fac eforturi pentru a finaliza tot ce ţine de infrastructura rutieră. Au mai rămas 15 drumuri de interes local care trebuie modernizate. În unele cazuri, însă, nu se poate interveni imediat, pentru că e nevoie de extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

”Am avut ghinionul ca pentru unele dintre drumuri să nu avem cărţi funciare, să nu aibă intabulare şi atunci a trebuit să începem de acolo. Apoi, acum nu te lasă să depui nici măcar un proiect fără ridicări topo şi studii geotehnice şi am fost nevoiţi să facem şi acest lucru pentru toate. Drumurile care urmează a fi modernizate sunt împărţite în mod egal, pe raza întregii comune. Au rămas porţiuni de 200, 300, 500 de metri, unele care fac legătura între două drumuri principale. O parte au şi câte o zestre de asfalt, dar numai un strat. Mai sunt şi drumuri pe care nu putem interveni deocamdată pentru că vrem să executăm nişte lucrări de extindere la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare. Nu suntem nebuni, să lucrăm ca la Râul Vadului, întâi asfaltăm un drum, apoi îl tăiem. Cea mai importantă ar fi pe Drumul Runcului, între DJ 703F şi între Dăeşti şi islazul Pîrveşti. Acolo nu au canalizare. Nu este nevoie de staţie de pompare. Vine prin cădere liberă. Investiţia e puţin mai mare. Noi am concesionat operatorului zonal serviciul de apă şi canal şi nu prea putem să facem noi investiţii. Dar găsim o soluţie. Sunt vreo 50 de locuinţe, la strada principală. Constructorul nu trebuie decât să introducă coloana şi poate în două-trei locuri câteva cămine pentru curăţariri şi alte intervenţii. Acolo au apă, doar canalizare nu”, a explicat viceprimarul din Dăeşti, Ştefan Călin. Primarul George Popolan şi întreg aparatul administrativ iar în calcul extinderea celor două reţele şi în alte zone cu potenţial de dezvoltare.

”Sunt anumite zone care au început să se dezvolte, se construieşte într-un ritm alert. A apărut chiar un cătun de case, în apropiere de Moară. Oamenii au posibilităţi şi vor să beneficieze de utilităţi chiar şi să fie nevoie de un efort din partea lor. Canalizarea trebuie făcută pe strada Ghioceilor, de la drumul judeţean până la Ciobotea. Are vreo 700 metri. E destul de lungă. Aici trebuie şi apă, pe un tronson de vreo 300 de metri. Avem apă până la Mincu. Trebuie făcute nişte măsurători, pentru că drumul e în pantă. Vedem dacă e necesară şi o staţie de pompare. S-ar complica puţin lucrurile, dar căutăm soluţii pentru toate. Concluzionând, de acum încolo la Dăeşti vor fi multe investiţii de detaliu, de finisări, de finalizări ale proiectelor iniţiale şi de identificare a zonelor care au potenţial de devoltare”, au mai adăugat reprezentanţii Primăriei Dăeşti.

Articole Similare

Back to top button