Acasă Administratie Reţea modernă de iluminat public (51 km.), la Călimăneşti

Reţea modernă de iluminat public (51 km.), la Călimăneşti

328
0

Începutul de an este unul fructuos pentru Primăria Oraşului Călimăneşti, care are în derulare numeroase lucrări cu fonduri europene, guvernamentale ori din bugetul propriu. Proiectele ale căror contracte de finanţare au fost semnate anul trecut de către primarul Florinel Constantinescu se află în diferite stadii de implementare, iar echipa administraţiei locale lucrează deja la altele pentru a fi depuse în vederea obţinerii de fonduri.


Recent, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” şi la Centrul multifuncţional Călimăneşti, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin modernizarea Oraşului Călimăneşti”. Este o investiţie prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro şi cuprinde 5 obiective de investiţii, 4 vizând clădiri şi unul reabilitări şi modernizări de străzi: Centrul cultural şi recreativ Jiblea Nouă, Şcoala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, Centrul multifuncţional Călimăneşti, 7,1 km. de căi de acce şi parcări – 1235 mp..

Proiectul “Creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public în oraşul Călimăneşti” intră şi el în linie dreaptă. Primăria Oraşului Călimăneşti a semnat contractul de execuţie şi urmează să fie emis ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul este implementat prin POR 2014 – 2020, are o valoare totală de peste 11 milioane de lei şi cuprinde peste 51 de kilometri de sistem de iluminat modern.

Oraşul Călimăneşti beneficiază şi de o investiţie realizată direct de societatea Distribuţie Oltenia. Este vorba despre desfiinţarea stâlpilor şi a cablurilor de înaltă tensiune pe Calea lui Traian şi introducerea acestora prin subteran. Luni, 25 ianuarie, primăria a predat amplasamentul pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice, astfel că urmează desfiinţarea tuturor stâlpilor de electricitate de pe partea dreaptă a străzii Calea lui Traian, pe sensul către Sibiu, de la Seaca până la Cozia, acţiune urmată apoi de realizarea unei reţele subterane, din care se vor face branşamentele.

“Construire piaţă – comercializare peşte şi produse agroalimentare tradiţionale în oraşul Călimăneşti” este un alt proiect lansat în această perioadă de primarul Florinel Constantinescu. Beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 – 2020, are o valoare totală nerambursabilă de 952.473,45 lei, iar contractul de finanţare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va fi semnat foarte curând. Conform proiectului, piaţa din centrul oraşului Călimăneşti va fi reabilitată pentru a oferi condiţii conforme cu normele sanitare în vigoare producătorilor locali şi din împrejurimi, atât pentru desfacerea produselor agricole şi alimentare tradiţionale (legume, fructe, preparate din carne), cât şi pentru cele piscicole.

Obiectivul de investiţii „Construire bază sportivă TIP 1”, investiţie realizată de Compania Naţională de Investiţii, la Seaca, a ajuns deja în faza de licitaţie, Primăria Oraşului Călimăneşti predând la sfârşitul anului trecut amplasamentul. Cum spuneam şi cu alte ocazii, baza sportivă de TIP 1 de la Seaca va avea teren sportiv de dimensiuni omologate UEFA şi FRF (dimensiuni 105 m x 68 m), nocturnă şi tribune pentru 500 de spectatori, teren sportiv mic ce va fi tuşat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis (20 m x 40 m), o clădire administrativă, vestiare şi o parcare pentru autovehicule şi autocare.

În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor din localitate, Primăria Oraşului Călimăneşti a primit anul trecut finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru un prim lot de 5 blocuri, lucrările de anvelopare fiind în desfăşurare. De asemenea, a depus o cerere de finanţare prin acelaşi Program naţional multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe cu finanţare în perioada 2020 – 2022 pentru alte 10 blocuri. Ulterior, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a suplimentat finanţarea pentru oraşul Călimăneşti, repartizând sume pentru reabilitarea a încă unui bloc din cele aflate pe cererea de finanţare. Astfel că, în acest moment, Primăria oraşului Călimăneşti are bani pentru anveloparea a 6 blocuri şi aşteaptă aprobarea finanţării pentru alte 9. (G.B.)