Opinii

Respect tinerilor care apreciază cultura, ca parte integrantă a existenţei lor!

Scrisoarea săptămânii

În fotbal, mintea conduce piciorul, nu invers!

Trebuie să ne bucure faptul că, prin articolele scrise de redactorii şi colaboratorii ziarului Arena Vâlceană, trezim interesul celor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul sportiv. Mai nou, primim telefoane de la oameni care simt nevoia să se destăinuiască, având necazuri, bucurii, împliniri. De aceea, există o rubrică dedicată cititorilor noştri: „Fă-te cunoscut prin talentul tău” – în care eşti oarecum îndemnat să prezinţi opiniei publice orice subiect de interes general. Cine nu şi-ar dori să-şi vadă propriul copil jucând fotbal, handbal, baschet etc la cel mai înalt nivel şi la cele mai titrate echipe din ţară sau din străinătate?

Am avut un Luceafăr de senzaţie

Am avut echipe de tradiţie care ajunseseră la un moment dat „să pompeze” valori către marile cluburi bucureştene, gen Steaua, Dinamo, Rapid. Să de aducem aminte ce a însemnat în plan sportiv (fotbalistic) „laboratorul” numit Luceafărul, care a scos o generaţie de aur. Astăzi, se încearcă acelaşi lucru de către Hagi, prin Academia sa. Profesional, (câţi fotbalişti din ziua de azi nu reuşesc să-şi termine nici măcar liceul?!) mai toţi fotbaliştii care au trecut prin acest filtru valoric (numit Luceafărul) au ajuns să-şi conducă propriile afaceri: un Gică Popescu, Hagi, Raţ, Lupescu etc.

Stimă, domnule director Adrian Boureci!

Şcoala ar trebui să fie o prioritate pentru orice sportiv de calitate, antrenamentele desfăşurate, într-un program bine stabilit de antrenori. Vedem ce se întâmplă în învăţământul românesc. Scoatem pe bandă rulantă studenţi mediocri, avocaţi, economişti, profesori care iau nota 3 la titularizare. Am avut ocazia să intru în contact cu cadrele didactice de la Grup Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu”. Am întâlnit profesori de specialitate, ingineri adevăraţi, care nu ezită să vină regulat la ore, chiar dacă trebuie să predea unor oameni trecuţi de 40-50 de ani. De ce oare nu se mai dă importanţă acestor licee de specialitate (care au în dotare ateliere moderne) în care elevii pot să lucreze cot la cot cu maiştrii-lăcătuşi, instalatorii, mecanicii auto etc? Fără a minimaliza efortul celorlalţi profesori, apreciez munca titanică depusă de directorul acestei instituţii de învăţământ, domnul inginer Adrian Boureci. Staţi de vorbă cu acest om. Este o adevărată enciclopedie. Staţi de vorbă cu inginerii care predau la această şcoală! S-a creat o falsă impresie că la şcolile cu profil tehnic nu se face carte!

Copiii noştri să nu ajungă precum Claudiu Răducanu

Tinerii practicanţi de fotbal trebuie să ştie că, întotdeauna, mintea va conduce piciorul şi nu invers şi că, prin educaţie şi stimă de sine, drumul spre culmile gloriei nu va mai fi atât de sinuos. Fotbalul modern este atât de „tacticizat”, încât te poate pune într-o lumină foarte proastă dacă nu te duce capul. Să nu ajungeţi ca în cazul jucătorului Claudiu Răducanu care locuia (sau încă mai locuieşte), spre nefericire, într-un bloc notes.

Dănuţ Omeag

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button