Acasă Diverse Reprezentativa Under 19 a României a ratat şansa obţinerii unei medalii la...

Reprezentativa Under 19 a României a ratat şansa obţinerii unei medalii la Europene

114
0
  • Ciucă, Stamin şi Ildiko Barbu se întorc la SCM săptămâna viitoare

Campionatul European de Handbal Under 19 a debutat pe 11 iulie, la Gyor. În Ungaria a ajuns şi echipa reprezentativă a României. În lotul formaţiei tricolore s-au regăsit şi două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, portarul Diana Ciucă şi Roberta Stamin. De asemenea, în Ungaria a mers şi antrenoarea cu portarii de la gruparea vâlceană, Ildiko Kerekeş Barbu. România a fost repartizată în Grupa D, alături de Norvegia, Suedia şi Portugalia. „Tricolorele” au debutat cu o victorie la Gyor, 28-26 contra Portugaliei, apoi au câştigat cu scorul de 30-20 duelul cu Suedia, partidă în care s-a remarcat Diana Ciucă, desemnată cea mai bună jucătoare de pe teren. Ultimul meci din grupă, cu Norvegia, s-a încheiat favorabil nordicelor, care s-au impus cu scorul de 30-25. România s-a calificat, însă, în grupele principale şi şi-a asigurat o clasare în primele opt formaţii ale Europei.

Marţi, 16 iulie, handbalistele reprezentativei Under 19 a ţării noastre au înfruntat Spania. Deznodământul ne-a fost favorabil: scor 29-24. Pentru a ajunge în semifinale şi a intra în lupta pentru medalii, România ar fi trebuit să învingă şi Ungaria. Nu a reuşit. Partida cu maghiarele s-a încheiat la scorul de 31-21 în favoarea lor, iar „tricolorele” vor juca în continuare pentru locurile 5-8. Vineri, 19 iulie, elevele lui Dragoş Dobrescu, Valeriu Costea şi Ildiko Barbu se vor duela cu Franţa. În cazul în care vor câştiga, duminică, 21 iulie, vor juca „finala” pentru locul 5 la Europene cu câştigătoarea partidei dintre Danemarca şi Spania. Pentru vineri, la Gyor sunt programate şi semifinalele întrecerii: Olanda – Norvegia, respectiv Ungaria – Rusia.
Diana Ciucă, Roberta Stamin şi antrenoarea Ildiko Kerekeş Barbu se vor alătura lotului campioanei României, SCM Rm. Vâlcea, săptămâna viitoare. (S.S.)