Acasă Diverse Reguli de etichetă în jocul de poker: Cum să te comporți la...

Reguli de etichetă în jocul de poker: Cum să te comporți la masă

118
0

Pokerul este un joc distractiv, în care oamenii luptă pentru a arăta că au abilități mai bune decât ceilalți de la masă. Respectul este însă întotdeauna prezent, iar dincolo de regulile jocului în sine mai sunt și altele care țin de atitudinea pe care trebuie să o ai față de ceilalți participanți.

Regulile de etichetă au fost astfel transmise din generație în generație și sunt aplicate atât în cluburi de poker cât și în cazinouri, totul pentru ca atmosfera de la masă să fie cât mai bună.

Iată care sunt cele mai cunoscute reguli de etichetă din poker

Acționează rapid

Timpul în poker este limitat și nu este indicat să îi lași pe cei din jur să aștepte până când iei tu o decizie. În momentul în care este rândul tău e recomandat să eviți să vorbești cu un alt jucător, cu o chelneriță ori cu dealerul pentru că nu vei face decât să încetinești ritmul jocului. În plus, în timpul unei mâini nu poți vorbi la telefon, fiind considerată o lipsă de respect.

Sunt cazinouri care chiar interzic telefoanele mobile la masă pentru a evita apariția oricăror suspiciuni. Aceste reguli se aplică atunci când joci într-un club de poker sau un cazinou, întrucât atunci când o faci pe un site de Poker Games online ai un cronometru care te anunță cât timp pentru a lua decizia, ceea ce simplifică mult situația.

Fii respectuos cu cei din jur

E important ca în momentul în care te așezi la o masă de poker să fii politicos și să arăți respect față de ceilalți jucători. Când joci poker ai ocazia să cunoști mulți oameni noi, să le descoperi poveștile și chiar să te distrezi. De multe ori se fac glume, dar acestea trebuie să aibă o anumită limită. În plus, nu e indicat să ironizezi jucătorii pentru deciziile pe care le iau. Fiecare are o zi proastă sau poate unii dintre cei prezenți sunt la început de drum. De asemenea, dacă pierzi o mână nu trebuie să te manifești vocal pentru că ai putea să-i deranjezi pe cei din jur. Nu abuza verbal nici dealerul și nu îți vărsa nervii pe masa de poker. Limbajul trebuie să fie de asemenea în limitele normalului.

Fii atent la acțiunea jocului

Sunt unii jucători care încearcă să-și ascundă emoțiile în diverse moduri. Unii ascultă muzică, dar dacă și tu dorești să faci acest lucru nu conecta niciodată căștile în ambele urechi și nici nu da muzica la un volum atât de tare încât să devină deranjant pentru cei din jur. E deranjant să fii acel jucător care cere să i se repete anumite lucruri pentru că nu a fost atent sau nu a auzit din prima.

Nu intra într-un conflict verbal

A te certa nu este un lucru bun în viața de zi cu zi și cu atât mai mult la masa de poker, unde vii să te relaxezi și să te distrezi. Așadar, evită să intri într-un conflict verbal indiferent dacă cearta este pornită de un adversar și rămâi calm. Dacă ți se întâmplă o situație de acest gen, care oricum este foarte rară, ia legătura cu un reprezentant al cazinoului dacă nu poți rezolva cu diplomație. Totodată, evită să-ți acuzi jucătorii că trișează dacă nu ești sută la sută convins de acest lucru.

Evită următoarele acțiuni:

  • Nu anticipa modul în care se va încheia o anumită mână
  • Nu discuta despre mâna respectivă cu un alt participant dacă ea este încă în desfășurare
  • Nu arăta cărțile unui alt jucător
  • Nu spune care au fost cărțile tale

Evită să te manifești vocal după marile câștiguri

Dacă ai un câștig important evită să fii foarte vocal. Ceilalți din jurul tău s-ar putea să fie supărați și nu vei face decât să îi deranjezi, astfel că nu ar fi un gest prea politicos. La poker, partidele se încheie cu o strângere de mână de multe ori. Jucătorii sunt respectuoși, ba chiar cei mai buni jucători din lume sunt prieteni foarte buni când nu sunt la masă.

Acceptă un eventual eșec cu demnitate

Dacă ai pierdut o mână sau dacă ai fost eliminat din joc, acceptă cu demnitate eșecul. Evită situațiile în care te plângi și te lamentezi deoarece nu vei schimba nimic, ba chiar îi vei deranja pe cei din jur. Trebuie să fii politicos și să le urezi succes celor care încă mai sunt la masă.