Acasă Diverse Regulamentul FRF, privind omologarea meciurilor reprogramate, care nu se pot disputa, naşte...

Regulamentul FRF, privind omologarea meciurilor reprogramate, care nu se pot disputa, naşte controverse

62
0

În această săptămână, au fost programate să se dispute mai multe restanţe, atât la Liga a II-a, cât şi la Liga a III-a. Nu toate s-au putut desfăşura. De exemplu, nu a mai avut loc meciul din Liga a III-a, dintre CSM Deva şi Măgura Cisnădie şi nici partida din Liga a II-a, dintre Aerostar şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu. La Deva, să zicem că lucrurile sunt clare. Trupa lui Nanu va pierde cu 3-0, ţinând cont de faptul că din cauza ei nu s-a jucat meciul nici prima dată şi nici când a fost reprogamat. În cazul de la Liga a II-a, situaţia e mai complicată, în ideea în care prima dată meciul nu s-a putut desfăşura din cauza celor de la Aerostar Bacău, iar a doua oară din cauza celor de la Viitorul Tg. Jiu, care au un focar de cazuri de Coronavirus şi au fost băgaţi în carantină. Deşi multe voci susţineau că ambele echipe vor pierde cu 3-0, se pare că regulamentul prevede altceva. Şi anume că într-o astfel de situaţie pierde jocul echipa din cauza căreia meciul nu s-a putut juca prima dată şi a provocat reprogramarea. Comisia de Etică şi Disciplină din cadrul FRF urmează să ia o decizie în acest sens. Până atunci, vă prezentăm regulamentul publicat pe site-ul FRF, înainte de începerea sezonului.

Principii de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021:

În situaţia în care unul sau mai mulţi jucători sau oficiali ai unui club sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfăşura conform programării iniţiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:
– clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puţin 13 jucători (din care cel puţin un portar)
– clubul poate prezenta cu cel puţin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.
În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condiţiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile. În situaţia în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 şi Liga 2 şi tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante şi nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

PRINCIPII DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIILOR ÎN NOUL SEZON, ADAPTATE CONTEXTULUI PANDEMIEI

Dacă jocul nu s-a disputat iniţial din motive care ţin de ambele echipe şi nici nu se poate desfăşura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi.
Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfăşura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0.
Aceeaşi prevedere se va aplica şi la finalul Play-off-ului / Play-out-ului. Prin excepţie, partidele din Cupa României şi jocurile de baraj nu se pot reprograma.