Acasă Atletism Regim spartan pentru Firfirică!

Regim spartan pentru Firfirică!

56
0

Cel mai bun aruncător de disc din România va trece la un program de antrenamente extrem de dur! Sportivul se va pregăti câte 7 ore pe zi în goana după o medalie olimpică la Tokyo.

Alin Firfirică a încheiat cel mai ciudat sezon din cariera sa. Cu toate acesta, sportivul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo de la anul şi-a mai trecut în 2020 în palmares două medalii de aur, la Campionatul Naţional şi Balcaniada de la Cluj. Faptul că luni bune doar s-a antrenat fără să concureze, l-a dat în spate pe sportiv:
„Eram într-o formă fizică foarte bună, la primul concurs în luna martie, când încă nu începuse pandemia, eram la un rezultat de 66 metri, un rezultat cu care sigur puteam să urc pe o treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice. Acum sunt undeva la 61, 62 … mai am de recuperat aceşti metri ..cred că o să-i recuperez în două luni”. În drumul către medalia olimpică de aur pe care şi-o doreşte, Firfirică va avea parte în următoarele luni de un program spartan: ”O să fie crunt, o să fie undeva la 7 ore de muncă în fiecare zi”.

A pus 4 kilograme pe el

Atletul îşi aminteşte de răsfăţul culinar cu care s-a delectat în perioada pandemiei şi recunoaşte că este un gurmand! ”Am mâncat shaorma, nu am avut nicio restricţie! Îmi place să mănânc, ce să fac, asta este, fiecare cu viciile lui. Mai nou, m-am apucat şi de abdomene, am şi o dietă, nu mai mănânc o shaorma dintr-odată, mănânc jumate şi ziua următoare mai mănânc şi cealaltă jumătate” – Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.
Regimul haotic de masă i-a adus câteva kilograme în plus, dar sportivul are soluţia pentru a scăpa de ele: „Am pus pe mine 4 kilograme, am ajuns la 120 şi nu sunt aşa mândru de mine, pentru că am pus ţesut adipos, iar acest lucru nu este foarte bun. Urmează să le dau jos. Pe viitor, sper să mă fixez undeva la 121, 122 kilograme, dar numai masa activă”.

Vrea medalia de aur la Olimpiadă

Alin Firfirică aşteaptă cu nerăbdare Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 şi spune că a fost urmărit de ghinion în ceea ce priveşte cea mai importantă competiţie sportivă din lume: “În 2016 am reuşit baremul pentru JO la 3 zile după ce perioada de calificări s-a închis, aşa că am stat acasă, am văzut competiţia de la televizor. În 2020 m-am calificat cu potenţial de medalie, dar iată-mă tot acasă, pentru că s-a amânat Olimpiada“. Sportivul are gânduri mari în ceea ce priveşte marea competiţie din anul viitor. “Mi-a cântat imnul la atâtea concursuri. Acum tot ce am în cap este să reuşesc la Jocurile Olimpice să urc pe cea mai înaltă treaptă şi să văd cum este să îţi cânte imnul la o asemenea competiţie”, a mai spus Firfirică.

Se gândeşte la un job în armată

Alin ştie şi ce va face după ce îşi va termina cariera de atlet: „Îmi place cariera militară, vreau să am o viaţă cât mai activă, nu vreau ceva de birou şi aş vrea să continui, dacă voi reuşi să fac sportul acesta până la 40 de ani. Apoi aş vrea să merg pe acest job în armată”.(SPORTS NET)