Acasă Diverse Recurs la istorie, atmosferă superbă, rezultat bun! Vâlcea, cu un pas mai...

Recurs la istorie, atmosferă superbă, rezultat bun! Vâlcea, cu un pas mai aproape de semifinalele EHF European League

2237
0

Rm. Vâlcea a sărbătorit împlinirea a 16 ani de la cucerirea Cupei Cupelor cu ocazia unui nou meci european de handbal, în Sala Traian. Sâmbătă, 18 martie, SCM, continuatoarea CS Oltchim Rm. Vâlcea, a întâlnit formația daneză Nykobing, într-un meci contând pentru sferturile European League. Într-o sală plină, o atmosferă senzațională, în prezența handbalistelor care au scris istorie pentru Vâlcea, Iryna Glibko și colegele sale au făcut un joc bun și au obținut un rezultat care dă speranțe pentu retur. ”Municipalele” au câștigat cu 32-29 confruntarea cu Nykobing.

Glibko a deschis ”orizonturile” pentru SCM. Roș-albastrele au fost cu un pas în față până în minutul 8, când oaspetele au preluat pentru prima dată conducerea (4-5). Din minutul 14, s-au schimbat iar rolurile. De la 7-8, s-a făcut 10-8. Kovacevic a egalat, apoi Elghaoui, ajutată și de intervențiile Dacianei Hosu (care a avut din nou o evoluție bună, regăsindu-se printre evidențiatele partidei), a marcat două goluri consecutiv. Diferența a fost și de trei goluri în favoarea SCM (15-12), însă finalul reprizei a găsit trupa lui Bent Dahl cu două în plus: 16-14.

În partea secundă, SCM a avut o perioadă de vis. Scorul a căpătat proporții. Totul a fost la superlativ. Vâlcencele le-au trimis pe daneze la podea. În minutul 46, Kovacevic a punctat pentru 27-19! Așadar, opt goluri avans și puteau fi 9. Turneul final de la Graz părea la o aruncătură de băț distanță. Hosu, de netrecut, Hansson, Bucur, Elghaoui, Glibko, Kovacevic (ultimele două cu goluri din apropierea semicercului propriu) au ridicat sala în picioare. Dacă ar fi înghețat tabela în acel minut, la acel scor, era perfect. ”Municipalele” au ”decis”, însă, să prelungească suspansul. SCM a început să cedeze, să piardă tot mai mult din avans. Au mai rămas, la final, doar trei (scor 32-29), rezultat care apropie Vâlcea de careul de ași al EHF European League.

Cea mai bună marcatoare a gazdelor a fost Iryna Glibko, cu șapte goluri. Au mai înscris: Hansson (6), Kovacevic (6), Elghaoui (5), Bucur (3), Fujita (3), Asanin (2).

De la oaspete s-a remarcat Halilcevic, cu 6 goluri. Au mai punctat pentru Nykobing: Axner (4), Solberg (4), Olsen (4), Sajka (4), Badrum (3), Van der Vliet (1), Nielsen (1), Flader (1) și Kristiansen (1).

Returul, meciul decisiv dintre SCM și Nykobing va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 19.00, în Danemarca. Până atunci, Vâlcea va mai avea un joc important în Liga Florilor, miercuri, 22 martie, de la ora 17.30, în Sala Traian, cu Gloria Buzău.