Acasă Atletism Rareş Toader, după participarea la Olimpiadă: ”Revin cu fruntea sus şi rămân...

Rareş Toader, după participarea la Olimpiadă: ”Revin cu fruntea sus şi rămân loial şi dedicat sportului acesta plin de emoţii”

45
0

Rareş Toader şi Alin Firfirică sunt, cu siguranţă, cei mai valoroşi sportivi vâlceni. Au ajuns la Olimpiadă, acolo unde mulţi visează, dar extrem de puţini reuşesc. Nu au reuşit să obţină rezultatele pe care şi le-au dorit, dar acest lucru nu le ia din meritele de a fi reprezentat cu cinste România la cel mai înalt nivel. La fel ca Firfirică, la disc, nici Toader nu a obţinut calificarea în finala de la aruncarea greutăţii. Prima aruncare a fost de 19,81 metri, dar nu s-a considerat valabilă. A treia a măsurat 19,41 metri. S-a clasat pe locul 14 în grupă. Primii 12 din ambele grupe au rămas în lupta pentru medalii. Experienţa din Japonia l-a întărit pe sportivul vâlcean, care peste 3 ani speră să ajungă din nou la Olimpiadă şi să-şi îndeplinească obiectivele.

”A fost un sezon lung, plin de un amalgam de emoţii de tot felul! Nu am reuşit să trec de calificări. Înainte de a îmi face ceilalţi o analiză, voi începe eu! Da, am avut vârf de formă când mi-am îndeplinit baremul şi am luptat să ajung aici. Aţi crezut în mine şi vă mulţumesc tururor! A fost greu să reuşesc din 3 încercări accederea în finală şi pentru cei interesaţi nu pot spune decât că s-a nimerit să fie cum e mai rău, fix în ziua cea mai importantă. După prima încercare de 19.81 a început micul infern, la a doua încercare, eu aruncând al 16-lea, a trebuit să aştept o ceremonie de premiere, deci 15 persoane înaintea mea, plus ceremonia. În total, în jur de 20 minute. Presiune mare, nu m-am regăsit, la ultima încercare adversarul care a aruncat înaintea mea a făcut contestaţie pentru că i-au dat aruncare invalidă şi risca să piardă şi el finala (Tom Walsh ). M-au scos din cerc de 3 ORI! Mai aveam doar o încercare, a fost cum se poate mai rău! Nu sunt scuze, e doar o scurtă analiză pentru cei care nu au urmărit live, ci doar rezultatul! Nu m-am ascuns în dulap, revin cu fruntea sus şi rămân loial şi dedicat sportului acesta plin de emoţii! Vă mulţumesc fiecaruia în parte pentru mesaje, mă voi întoarce acolo unde iubesc eu cel mai mult să fiu: pe stadion! Hai Romania!!! Un lucru este cert , de acum înainte voi fi de piatră după experienţa asta.
PS: mă bucur pentru reuşitele colegilor mei de la aruncari, Bianca (Ghelber) şi Alex (Novac)!”, a transmis Rareş Toader, pe pagina de Facebook, cu privire la participarea sa la Jocurile Olimpice.