Rapid Bucureşti şi HC Alba Sebeş vor participa în sezonul viitor în Divizia A

* CSM Unirea Slobozia şi Măgura Cisnădie vor merge la barajul pentru menţinerea în Liga Naţională, care ar putea avea loc la Rm. Vâlcea

S-a tras cortina peste Liga Naţională. S-a stabilit campioana, dar şi care sunt echipele retrogradate din Liga Naţională. Astfel, pentru a doua oară consecutiv, CSM Bucureşti, formaţie unde activează câteva dintre fostele jucătoare ale Oltchim-ului, precum şi vâlceanul Andrei Luca (care îndeplineşte funcţia de director sportiv), a câştigat titlul naţional. Formaţia bucureşteană nu a obţinut maxim de puncte în acest sezon, fiind învinsă în chiar ultima etapă de principala sa contracandidată la obţinerea trofeului intern, HCM Baia Mare (partida s-a încheiat la scorul de 30-28 în favoarea maramureşencelor). Pe locul 3 s-a clasat Corona Braşov. Pe locurile următoare în ierarhie s-au situat Dunărea Brăila, HCM Roman, CSM Ploieşti şi SCM Craiova.

Aşa cum şi-a propus, HCM Rm. Vâlcea a reuşit să termine sezonul mai bine decât anul trecut, în primele opt echipe din Liga Naţională. A ocupat chiar locul 8, devansând trupa lui Tadici, HC Zalău, care nu a avut un sezon prea strălucit. După HC Zalău, pe locul 10 s-a clasat formaţia pregătită de Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan-Dinu, Universitatea Alexandrion Cluj. A fost ultima poziţie care a garantat prezenţa şi din toamnă în primul eşalon al handbalului feminin românesc. De la locul 11 în jos, deja încep problemele. Două echipe vor merge la baraj, iar alte două au retrogradat din Liga Naţională. Vor juca în sezonul viitor în Divizia A: HC Alba Sebeş, echipă care a obţinut doar patru puncte în cele 26 de etape disputate în acest campionat, dar şi Rapid Bucureşti, grupare care, deşi pe final a înregistrat câteva rezultate surprinzătoare, nu a reuşit să prindă barajul. Cu 16 puncte, la fel ca şi Măgura Cisnădie, dar dezavantajată de rezultatele directe, formaţia feroviară a retrogradat direct din Liga Naţională. Echipa sibiană a prins in-extremis locul 12 şi la fel ca şi anul trecut, va juca barajul. Tot la baraj va merge şi echipa Victorinei Bora, CSM Unirea Slobozia, ocupanta locului 11 în Liga Naţională.

La barajul pentru cele două locuri din Liga Naţională vor juca aceleaşi echipe ca şi anul trecut

În privinţa barajului pentru cele două locuri puse la dispoziţie de FRH, ce asigură prezenţa în sezonul viitor în primul eşalon al handbalului feminin românesc, situaţia a rămas aceeaşi ca şi anul trecut. Astfel, ca şi în 2015, se vor lupta pentru a juca din toamnă în Liga Naţională: CSM Unirea Slobozia, Măgura Cisnădie şi echipele aflate pe locurile 2 şi 3 în cele două serii ale Diviziei A, adică HM Buzău şi CSU Ştiinţa Bucureşti, dar şi CSM Cetate Deva şi CSM Slatina. Meciurile vor avea loc la sfârşitul lunii mai. Este de aşteptat să se desfăşoare, la fel ca în 2015, tot în Sala Sporturilor „Traian” din Rm. Vâlcea. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button