Râmnicul, sufocat de gunoaie din cauza firmei Romprest! Când ia măsuri Primăria Râmnicului?

Romprest gunoi Rm Valcea

Romprest, operatorul care, anul trecut, a câştigat pe uşa din dos licitaţia privind colectarea deşeurilor din Rm. Vâlcea, a transformat oraşul într-o cocină. De ieri, nu mai strânge gunoiul, iar municipiul a devenit un adevărat focar de infecţie. „Ţarcurile” şi pubelele din tot oraşul sunt pline ochi, în timp de maşinile operatorului stau aliniate în zona staţiei de compost de lângă Ambient.

Potrivit primelor informaţii pe care le-am obţinut, Garda de Mediu ar fi amendat firma Romprest şi nu i-ar mai permite să folosească staţia de compost din sudul oraşului, după ce a constatat că, acolo, nu se respectă nicio regulă. DSC_0098

În mod normal, aceasta trebuia folosită doar pentru deşeurile vegetale biodegradabile, dar cum societatea Romprest a venit la Rm. Vâlcea total nepregătită de la bun început, era de aşteptat să calce în picioare şi acest angajament.

După cum am mai spus şi cu alte ocazii, la licitaţia organizată de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, în caietul de sarcini, era o condiţie clară şi extrem de importantă: „deşeurile reziduale mixte se vor transporta în vederea depozitării la Feţeni”. Romprest s-a angajat să respecte această condiţie dar, imediat după ce a obţinut contractul, a uitat de ea. A uitat şi de staţia de sortare, de colectarea selectivă, de tot. Iar autorităţile locale au închis ochii la această mizerie, din motive pe care le bănuim cu toţii. Şi mai grav este însă că, în raportul procedurii, comisia de licitaţie a scris în dreptul Romprest – „DA, cerinţă îndeplinită”. Îndeplinită pe dracu’! Când să înceapă acest contract şmecherit între Primăria Râmnicului şi societatea controversatului afacerist Florin Walter, cei care au pus în scenă întreaga măgărie şi-au dat seama că au nevoie de o acoperire. Aşa că DADP Rm. Vâlcea, direcţie din cadrul primăriei, i-a închiriat firmei Romprest staţia de compost de lângă Ambient. Deci Romprest a declarat la licitaţie că are staţie de compost şi nu avea; i-a dat-o Primăria Râmnicului. Nu are nici staţie de sortare, nu are multe.

După cele întâmplate azi, când Garda de Mediu a reacţionat ferm, operatorul ar fi trebuit să ducă gunoiul la baza sa de la Bucureşti. Sau putea să-l ducă la groapa de la Horezu, numai că şi acolo sunt mari probleme. Aşa-zisul depozit de la Măldăreşti este neconform, gunoiul este depozitat pe câmp, din cauza mormanelor de deşeuri drumul a dispărut şi, de parcă toate acestea n-ar fi suficiente, s-a depăşit cu mult suprafaţa pentru care există autorizaţie. La ora actuală, s-a ajuns cu gunoaiele până la râu, iar poluarea în zonă a atins cote înfricoşătoare.

Astăzi, am cerut detalii pe cale oficială de la Garda de Mediu şi aşteptăm cu mare interes răspunsul acestei instituţii.

updating…

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button