Acasă Liga Nationala Raluca Băcăoanu, de la HCM Rm. Vâlcea, la echipa naţională

Raluca Băcăoanu, de la HCM Rm. Vâlcea, la echipa naţională

1907
0

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, spaniolul Martin Ambros, a anunţat lotul de jucătoare pe care se va baza în partidele cu Austria şi Portugalia, din preliminariile Campionatului European din 2018. Prima dintre cele două confruntări se va disputa chiar în Sala Traian din Rm. Vâlcea, miercuri, 27 septembrie, de la ora 19.00, iar cea de-a doua va avea loc duminică, 1 octombrie, de la ora 15.00, la Luso, în Portugalia.

Marea surpriză este aceea că printre cele 21 de handbaliste convocate de reputatul tehnician iberic se numără şi Raluca Băcăoanu (pivot, 28 de ani), de la HCM Rm. Vâlcea. Interesant este faptul că, în meciul cu Austria, Băcăoanu va fi adversara coechipierei sale, portarul Petra Blazek. Selecţionata României se va reuni oficial pe 22 septembrie, la Rm. Vâlcea.

Turneul final al Campionatului European se va disputa în patru oraşe din Franţa, între 29 noiembrie şi 16 decembrie 2018. În calificări, sorţii au hărăzit reprezentativei ţării noastre o grupă dificilă. „Tricolorele” se vor duela cu naţionalele Rusiei, Austriei şi Portugaliei. Primele două clasate se vor califica direct la întrecerea din Hexagon. (N.C.)