Liga IVFotbal

Prvulovic, eroul celor de la FCPO! A avut un înger păzitor și și-a calificat echipa în sferturile Cupei

Primul mare derby al sezonului de primăvară a avut loc duminică, 25 februarie, la Păușești Otăsău. Campioana de iarnă din Liga a IV-a a înfruntat echipa de pe locul 3, pe Sparta Rm. Vâlcea, într-un meci contând pentru optimile Cupei României Boromir. Ultima întâlnire dintre cele două a fost tensionată și s-a încheiat înainte de vreme. Și de această dată AJF a mizat pe o brigadă de arbitri vâlceană. Sebastian Lăstun a fost la centru, iar Alexandru Mihăilă și Cristian Cosmescu la cele două lini. A fost un joc mai închis. Ambele echipe s-au anihilat reciproc. Oaspeții au avut șansa să decidă partida pe final, după o eroare în defensiva gazdelor. Mingea a fost respinsă de Angelco, a lovit și bară, apoi a revenit la Andrei Streinu, care a ratat dintr-o poziție ideală șansa de a tranșa meciul în favoarea Spartei. Cele 90 de minute s-au încheiat la scorul de 0-0. La loteria penalty-urilor, portarul de la FCPO, Angelco Prvulovic, a avut un înger păzitor, în ceruri. Tatăl său, Voja Prvulovic, care a părăsit scena vieții în urmă cu câteva zile, l-a ajutat să-l ghicească pe Andrei Streinu. Angi, după multe ședințe de fizioterapie, recuperat cu dificultate după ce s-a accidentat la genunchi la unul dintre antrenamente, a apărat prima lovitură de departajare. Colegii săi le-au transformat pe toate. Au înscris, din punctul cu var: Nonis Duca, Pătrașcu, Răducu Rădulescu, Pătrănoiu și Stănică. S-a terminat 5-4, iar FC Păușești Otăsău s-a calificat în sferturile Cupei. Pentru Sparta au marcat la penalty-uri: Mihăilă, Dobre, Uță și Chebar. A ratat Andrei Streinu.

Primarul Cătălin Avan a anunțat și prima de obiectiv pe care o au jucătorii formației din comuna pe care o administrează. ”Nu am stabilit recompense financiare pentru un singur joc, ci pentru obiectiv. Băieții vor avea câte 1000 de lei pentru câștigarea Cupei și 2000 lei pentru câștigarea campionatului. A fost totul bine la meciul cu Sparta. A fost un joc echilibrat, sportiv, lume multă, spectacol sportiv frumos. Băieții nu s-au lovit, ambele echipe au fost fair-play, nu au existat tensiuni, iar arbitrajul foarte bun. Am avut un singur dubiu la unul dintre asistenți. Au fost două faze în careu, una la ei și una la noi. La niciuna nu se dădea penalty. Ne-am închis bine ambele echipe. Ei au avut două șuturi periculoase. Probabil că dacă Streinu nu rata dintr-o situație clară, alta era soarta întâlnirii. La noi nu au jucat dintre noii veniți Stanciu și Nițu. Nici Filipoiu, dintre cei vechi. Am făcut doar trei schimbări. Eu cred că acest joc și rezultatul trebuie să le dea încredere băieților. Sunt convins că vor atinge forma dorită după două-trei meciuri din retur”, a declarat primarul Cătălin Avan.

”Nu sunt multe de spus. Felicităm câștigătorii, le urăm succes mai departe. Nu vreau să intru în detalii despre meci. Asta a fost. Mergem înainte. Trebuie să depășim momentul și să ne concentrăm pentru prima etapă din returul Ligii a IV-a. S-a jucat bărbătește, așa cum e normal, jucătorii s-au respectat între ei. Am avut o evoluție bună. Am ratat în debutul partidei, apoi și în partea secundă. Am ajuns la loteria penalty-urilor. Portarul lor a fost inspirat și asta a fost”, a concluzionat Romeo Chelcea, oficialul Spartei.

Articole Similare

Back to top button