Liga IV

Profeţia lui Giuran s-a adeverit!

Ionesti 2009 - Conexin Runcu faze de joc (6)• Oltul Ioneşti 2009 s-a impus fără probleme în faţa Posadei Perişani • nu a fost însă 6-0, aşa cum declarase Giuran iniţial, ci chiar mai mult: 7-0

„Îi vom bate pe cei de la Posada cu 6-0”, se exprima patronul Ionel Giuran, cu o săptămână înainte de duelul cu echipa din Perişani. Declaraţiile sale incendiare i-au lovit la „corazon” pe fotbaliştii din Ţara Loviştei. În cadrul şedinţei de joia trecută, ce a avut loc la AJF, pentru tragerea la sorţi a arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga a IV-a s-au înregistrat şi primele şicane între Mihai Ionescu (delegat Oltul Ioneşti 2009) şi portarul Laurenţiu Fier (Posada Perişani), ultimul dintre aceştia fiind pus pe şotii la adresa adversarului său.

Deranjat oarecum de siguranţa cu care omul de afaceri Ionel Giuran s-a pronunţat asupra partidei de la Ioneşti, Fier a anunţat o luptă pe viaţă şi pe moarte, sau mai degrabă pe moarte, de vreme ce echipa lui a fost strivită cu 7-0 şi redusă practic la tăcere de cea mai „galonată” echipă a momentului.

Amicale cu echipe de Liga a III-a

Atât în materie de pariuri sportive (unde face realmente senzaţie), cât şi în Liga a IV-a (acolo unde o patronează pe Oltul Ioneşti 2009), Ionel Giuran dovedeşte a avea calităţi remarcabile, devenind un fin „degustător” de fotbal. Să revenim însă la evenimentele de la Ioneşti! În ceea ce priveşte partida cu gruparea din Perişani, managerul de la ONILSERV SRL – firmă de construcţii specializată în extracţia, spargerea şi zdrobirea nisipului şi a pietrişului – susţine că diferenţa a fost dată de stilurile de joc diametral opuse. „Posada e o echipă obişnuită să bubuie baloanele, în timp ce noi jucăm ordonat, fiecare jucător respectându-şi sarcinile de joc. Le-am mai explicat fotbaliştilor că nu e indicat să ia meciurile în derâdere sau să meargă pe principiul că ei vin din ligi naţionale, în timp ce adversarii nu au depăşit graniţele judeţului. Dacă vor proceda aşa, vom mai putea avea parte de un meci ca la Brezoi. La ce fotbalişti am adus, ar fi şi absurd să îmi fie frică de vreo echipă din judeţ. Atunci nu s-ar mai justifica investiţiile realizate”, ne-a declarat Ionel Giuran. Omul de fotbal a mai completat că, în perioada următoare, va disputa şi două meciuri amicale, în compania celor de la FC Oltchim şi ALRO Slatina: „Vreau să creştem intensitatea de joc şi să nu ne mulţumim doar cu meciurile din Liga a IV-a. În perioada de iarnă, jucătorii vor avea parte de un cantonament în ţară. La ce lot avem, ar fi o idioţenie să nu câştigăm campionatul”.

Daniel Duroi: „Oltul Ioneşti are două clase peste Ghecon”

Daniel Duroi, preşedintele de la Posada Perişani, a fost tranşant după eşecul usturător de la Ioneşti, declarând că echipa pe care o reprezintă nu putea emite pretenţii în faţa titanului din Ioneşti. În altă ordine de idei, absenţa experimentatului Laurenţiu Fier dintre buturile porţii a avut o rol determinant în înfrângerea atât de severă, locul titularului fiind luat de un junior. „Scorul reflectă realitatea de pe teren. Acesta este nivelul nostru. Nu avem ce comenta la un asemenea rezultat. Consider că, în momentul actual, Oltul Ioneşti are două clase ca valoare peste cei de la FC Ghecon. Ce să mai, Oltul e echipă de Liga a III-a! Savu şi Albinaru ne-au făcut praf defensiva. Zici că joacă de la 10 ani împreună. Aşa de bine cooperează în teren! Nu cred Oltul va pierde vreun meci anul acesta. Au banca de rezerve plină de jucători experimentaţi, precum Comănescu sau Ovidiu Niculescu”, ne-a declarat Daniel Duroi, preşedintele echipei din Perişani.

Albinaru şi Savu – şefi în Liga a IV-a

Cuplul de atacanţi al liderei Oltul Ioneşti 2009, Alin Savu – Adi Albinaru, face ravagii în Liga a IV-a. Foştii divizionari A se duelează pentru titlul de golgheter al acestui sezon competiţional. Savu (care a jucat ultima dată la Universitatea Cluj, în Liga I) are zece goluri marcate, după şase etape de campionat, în timp ce „jumătatea” sa din compartimentul ofensiv (transferat definitiv de la Mureşul Deva, Liga a II-a) a cumulat opt goluri, situându-se pe poziţia a doua în „Topul Golgheterilor” întocmit de publicaţia noastră. Ambii jucători au revenit definitiv în ţinuturile vâlcene, după ani buni de pribegie. Aşadar, în timp ce fiul fostului „chimist” Mircea Savu  a pierdut contactul cu Liga I, din cauza litigiului financiar pe care l-a avut cu echipa din Cluj şi care l-a ţinut departe de fotbal luni bune, Adrian Albinaru a renunţat la eşalonul secund invocând dorul de casă şi greutatea de a sta departe de familie. Oricum, omul de fotbal Ionel Giuran a dat lovitura prin transferarea celor doi, care ucid orice apărare din campionatul Ligii a IV-a.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button