Liga 6

Profesorul Viorel Merişanu a revenit, între buturi, după 4 ani! Are 14 meciuri ca portar. La Fârtăţeşti a şi marcat ultimul gol la 41 de ani, din „specialitatea casei”, lovitură liberă

Olteţul Bălceşti a produs, în week-end-ul trecut, prima înfrângere pentru nou înfiinţată Cerna Fârtăţeşti. Partida s-a terminat la scorul de 5-2 pentru oaspeţi. Dacă în meciul cu Zătreni s-au remarcat jucătorii cu experienţă, de la Bălceşti, acum tinerii au făcut diferenţa. Au lipsit Tzeu, Andrei Vasile şi portarul, în vârstă de 51 de ani, care munceşte şi nu poate veni în fiecare etapă. Au jucat: Predescu Laurenţiu (fundaş central-2004-căpitan), Diculescu Duţă (mijlocaş central-2006), Dina Marian (fundaş dreapta-2002), Simion Andrei (mijlocaş stânga-2002), Anghel Miluş (atacant-2002), Dina Nelu (mijlocaş dreapta-2000), Crăciun Marius (mijlocaş central -1999), Stoenescu Alin (Frizeru / fundaş central-1989), Grigore Victor(Kikin / fundaş dreapta -1989), Merişanu Viorel (portar-1981), Bebe Rusu (mijlocaş central – 1981). Au fost 19 jucători, au intrat 16. Dintre rezerve au jucat: Cîrciumărescu Bogdan (1995, care a şi marcat două goluri), Ţîru Lucian (2001), Ghiţă Grecu (1990), Cobrescu Răzvan (1989), Tudor Cătălin (1987).

Gazdele au avut două acţiuni în debutul meciului şi dintr-una au deschis scorul cu un şut frumos, din dreapta, la colţul lung. Oaspeţii au replicat, iar în minutul 39 au egalat. Marius Crăciun a marcat pentru 1-1.

După cum aţi citit mai sus, da, Viorel Merişanu a fost portar în acest meci. Nu e la prima experienţă de acest gen. A fost pentru a 14-a oară când a luat mănuşile în mâini. Acum a revenit între buturi după patru ani de pauză. Inclusiv în Liga a IV-a a fost portar, o dată chiar în Zavoi, împotriva CSM-ului. A apărat şi penalty-uri. Cu CSM, în poarta adversă se afla Robert Popa. Juca şi Dican la Rm. Vâlcea. Viorel a avut şi o bară atunci, la o fază în care a părăsit poarta. Ei au ajuns în Liga I, însă Merişanu, deşi s-a remarcat prin numeroase intervenţii, a rămas să ducă greul tot la Bălceşti. A început al 10-lea sezon cu Olteţul 2014.

Revenind la partida de la Fârtăţeşti, în minutul 50, la o lovitură liberă, profesorul a plecat din poartă. A executat lovitura perfect şi şi-a adus echipa în avantaj. A fost ultimul gol înscris la 41 de ani. Marţi a împlinit 42 de ani. Au mai fost aniversări în familia Olteţul. Bebe Rusu e cu cinci zile mai mare ca Merişanu.

În meciul cu Cerna, noul intrat Bogdan Cârciumărescu a mai marcat o dublă. A punctat şi Simion, iar ultimul gol, de 2-5 a fost validat ca autogol la un şut deviat.

Merişanu e mulţumit de acest debut de sezon. Olteţul e pe 3, loc pe care a şi terminat în ultimele două campionate. Profesorul le-a dat asigurări coechipierilor că nu se supără dacă vor termina mai sus.

Articole Similare

Back to top button