Acasă Fotbal Profesorul Grigore Tomoiagă, premiat de FRF pentru întreaga carieră în arbitraj și...

Profesorul Grigore Tomoiagă, premiat de FRF pentru întreaga carieră în arbitraj și observare

644
0

La un meci din Seria a VI-a a Ligii a III-a, din ultima etapă din 2022, a fost prezent și un vâlcean. Grigore Tomoiagă a fost delegat ca observator de arbitri la meciul dintre Petrolul Potcoava și Universitatea Craiova 2. A fost surprins plăcut de Federația Română de Fotbal, care l-a premiat înaintea partidei pentru întreaga carieră desfășurată în fotbalul românesc, ca arbitru și ca observator. Anunțul a fost făcut de FRF, printr-un material publicat pe site-ul său:

”Moment emoționant la începutul partidei din seria a 6-a a Ligii 3 la fotbal dintre CSO Petrolul Potcova și Universitatea Craiova 2, când observatorul de arbitri, Grigore Tomoiagă, din Râmnicu Vâlcea, a fost recompensat cu o plachetă aniversară din partea Federației Române de Fotbal și a Comisiei Centrale de Arbitri.
Aceasta i-a fost înmânată de către brigada de arbitri compusă din Theodor Stănică Oancea, Ioan Alexandru Negru și Valentin Mândeart, în vreme ce delegații celor două echipe, Doru Alexe, respectiv Marian Calafeteanu, i-au oferit câte un suvenir cu însemnele clubului. Partida s-a încheiat cu victoria echipei CSO Petrolul Potcova, care s-a impus cu 2-0 în fața formației Universitatea Craiova 2”.

„Am făcut școala de arbitri în anul 1982 și am oficiat în peste 1.000 de partide în cei 40 de ani de activitate. Din anul 2001 sunt observator de arbitri, dintre care 8 au fost la liga a doua, eu fiind în acea perioadă și președintele Comisiei Județene Vâlcea de Arbitri. Am arbitrat cu toate numele mari ale arbitrajului românesc în cele 4 decenii de activitate. A fost o perioadă extrem de frumoasă, dar iată că vine un moment când se termină. Oricum, voi rămâne ancorat în fenomenul fotbalistic și în viitor”, a declarat pentru frf.ro, Grigore Tomoiagă.

Profesorul vâlcean de educație fizică și sport, observator și în cadrul AJF, în trecut președinte al Comisiei Județene a Arbitrilor, a mai adugat, cu privire la arbitraj: „Este o meserie extrem de frumoasă, dar și plină de responsabilități. Din păcate, nu mai este un interes așa mare ca pe vremea noastră, dar cei care vor îmbrățișa această meserie și le va și place, vor avea mari satisfacții”.

FOTO: Federația Română de Fotbal