Acasă Diverse Prin vocea multiplului campion Alex Codiţă, râmnicenii solicită un loc amenajat pentru...

Prin vocea multiplului campion Alex Codiţă, râmnicenii solicită un loc amenajat pentru mişcare în aer liber. Cezar Bulacu, primul consilier care a salutat iniţiativa

370
0

Râmnicenii îşi doresc să trăiască într-un oraş mai activ, cu locuri amenajate pentru mişcare în aer liber, cu zone de agrement şi relaxare. Multiplul campion la Judo, Kempo şi Sambo – Alexandru Codiţă este unul dintre cei care, înainte de dezbaterea şi aprobarea bugetului local pe anul 2021, au pus pe hârtie doleanţele oamenilor şi le-au înaintat conducerii primăriei.

„Vă rugăm să dispuneţi amenajarea în municipiul Rm. Vâlcea a unui loc cu bare de tracţiune, moderne şi profesionale, unde noi, cetăţenii, adolescenţi, tineri şi adulţi, să putem face sport în aer liber, exerciţii fizice elementare cu propria greutate a corpului: încălzire / răcire corp, tracţiuni la bară, flotări la paralele, abdomene la şpalier, genoflexiuni ş.a.m.d.. Un astfel de loc, cu bare, ne va oferi acces liber şi gratuit la un mod sănătos de viaţă”, se menţionează în scrisoarea cetăţenilor. Detaliind, Alex Codiţă, coordonator al unei săli de sport din Râmnic, închisă acum din cauza pandemiei, a explicat că „un loc minim cu bare trebuie să cuprindă: bară transversală, şpalier, paralelă şi, opţional, scară şi scaun înclinat. Barele trebuie să fie profesionale, iar locul trebuie acoperit cu tartan sau dale de cauciuc”. „La bare, atât tinerii, cât şi alte categorii de vârste vor putea face mişcare fizică şi sport de masă Fitness Urban. Unii tineri vor putea învăţa StreetWorkout, un sport tot mai popular, pe fondul pandemiei şi al măsurilor de distanţare socială impuse de autorităţi. În ţară, avem chiar şi un campionat naţional de StreetWorkout, iar cel care îl câştigă reprezintă România la Campionatul Mondial. Campionatul Naţional poate fi organizat la Rm. Vâlcea, dacă se realizează ceea ce propunem noi”, a mai transmis Alex Codiţă. Cezar Bulacu a fost primul consilier local care a salutat această idee şi s-a angajat să o susţină în CL. (va urma)