Acasă Ancheta Primul deces la Vâlcea

Primul deces la Vâlcea

7260
0

De la inceputul pandemiei COVID-19 si pana la data de 14.04.2020, situatia pacientilor internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea se prezinta in felul urmator:
• Numarul total al pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea – 12 pacienti;
• 4 pacienti confirmati Covid19 au fost transferati catre alte unitati medicale din Bucuresti si Craiova.
• 7 pacienti se afla internati in acest moment la sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea. Dintre acestia 3 sunt asimptomatici, 2 au forme usoare si 2 au forme medii.
• 1 pacient a decedat in dimineata zilei de 14.04.2020 in ATI. Pacientul in varsta de 58 ani era cunoscut cu afectiuni cardiace preexistente.
• Facem precizarea ca 2 pacienti au fost transferati direct din centrul de carantina catre alte unitati medicale (nu au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea).

Departament de Comunicare al
Spitalului Judetean de Urgenta Valcea

În completare, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea informează că bărbatul a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea în data de 12.04.2020 și nu a avut istoric de călătorie sau contact cu un alt caz confirmat. DSP Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și a măsurilor care vor fi întreprinse cu celeritate.

Altfel spus, autoritățile nu știu cum și când s-a infectat.