BaschetAlte sporturi

Primele transferuri pentru Liga Națională! Un baschetbalist născut în Mali și unul dintre cei mai buni fundași din România vor evolua în Sala Traian!

CS Vâlcea 1924 își pregătește debutul pe prima scenă baschetbalistică a țării. Lotul este conturat, însă Hristu Șapera primește și forțe proaspete. Un jucător român născut în Mali vine să întărească ”haita” de la poalele Capelei. Modibo Diaby va juca în Sala Traian pentru CS Vâlcea 1924. Anul trecut, Diaby a evoluat pentru U-BT Cluj și SCM Timișoara. În trecut a îmbrăcat și tricoul roș-albastru. A fost legitimat la CSA Steaua București. ”Începem seria de transferuri cu unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști eligibili pentru loturile naționale ale României. Anul acesta Modibo Diaby, jucătorul român, născut în Mali, împlinește 20 de ani și vrea să arate că poate face pasul către marea performanță. Hristu Șapera demonstrează încă o dată că sprijină tinerii și are curajul necesar promovării acestora. Înălțimea de 202 cm și forța lui Modibo se vor împleti cu știința jocului și maturitatea pe care le va dobândi aici. Bun venit în haita Lupilor Negri!”, a fost prezentarea făcută lui Diaby de către conducerea clubului vâlcean.

Imediat, a fost prezentat și fundașul Radu Vîrnă, unul dintre cei mai valoroși de acest profil din țară: ”Haita devine tot mai puternică odată cu aducerea unuia dintre cei mai buni fundași pe care îi are România în acest moment. Radu Vîrnă are toate atuurile să reușească în acest. Agresivitatea, forța, viteza și șutul vor fi dublate de maturitatea pe care o va dobândi cu siguranță anul acesta. La cei 25 de ani ai săi, Radu dă putere haitei și haita îi va da putere lui Radu. Bun venit!”. Radu vine din Focșani, a fost component al echipei naționale de baschet a României, iar ultima dată a evoluat pentru Dinamo București. A mai trecut pe la CSA Steaua București, CSM Galați, SCM ”U” Craiova.

Nu sunt singurele noutăți anunțată după promovare. CS Vâlcea va avea și o a doua echipă. După cum se cunoaște, antrenorul Darko Pandurovic vine la poalele Capelei pentru a se ocupa de tinerii jucători din cadrul clubului, alături de Anca Nițulescu. Gabriel Radu, Raul Hurdubelea, de la Alpha Sibiu și Dragoș Constantinescu, de la CSM Focșani, au mai semnat cu Vâlcea și vor fi în antecamera Ligii Naționale.

Articole Similare

Back to top button