Acasă Administratie Primarul Ion Streinu nu a renunţat la ideea amenajării unei săli de...

Primarul Ion Streinu nu a renunţat la ideea amenajării unei săli de sport la Şirineasa. Stadionul mare ar putea beneficia de un teren cu suprafaţă sintetică

199
0

În 2023, la Şirineasa va fi demarat mega-proiectul de asfaltare a uliţelor săteşti (43). Prin această investiţie, care se ridică la aproximativ 10 milioanei lei, se va încheia procesul modernizării infrastructurii rutiere în localitate. Mai rămân doar porţiuni mici din patru uliţe, care nu erau prinse în domeniul public la momentul realizării proiectului care a primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Anghel Saligny. Este vorba despre uliţele din Loturi, la Lungani, Lixandru Popa, a Gheorghiţeştilor, în Ungureni, alta, la Antonie. Sunt căi de acces de 30-40 metri, pe care autorităţile locale le vor putea asfalta şi din bugetul local.
În viitorul apropiat, Primăria Şirineasa intenţionează să solicite sprijin şi pentru alte obiective. Primarul Ion Streinu nu a renunţat nici la ideea amenajării unei săli de sport, în imediata apropiere a terenului sintetic de la şcoală (fosta bază sportivă pe care îşi desfăşura activitatea echipa de fotbal AS Şirineasa). Documenţia, în mare, este pregătită. Prin CNI s-ar putea găsi o variantă de finanţare sau un alt program. Streinu ia în calcul şi amenjarea unui teren sintetic de dimensiuni mai mari, care să fie omologat pentru competiţiile judeţene şi naţionale.
”Poate vom reuşi să facem ceva în această direcţie prin GAL. Mă bate gândul să amenajăm un teren sintetic la baza sportivă în locul celui cu gazon natural. A fost gândit prost. Acolo nu avem sursă de apă. Am încercat cu cisterne şi tot ce am putut. Din sistem nu ne-au mai dat voie să udăm gazonul. Erau şi costuri mari şi resurse puţine. Nu putem să săpăm acolo, noi să risipim resursele pentru terenul de fotbal şi oamenii să nu aibă apă curentă. La stadion, ori băgăm pământ fertil şi-l reînsămânţăm, ori amenajăm un teren sintetic şi scăpăm de probleme. Dacă faci nişte calcule, ne costă mai puţin un sintetic, e şi mai uşor de întreţinut, iar investiţia se amortizează într-un timp relativ scurt. Nu va fi de dimensiunile actuale ale celui natural, dar l-am face în aşa fel încât să poată fi omologat. Voi susţine în continuare sportul, echipa locală. E adevărat că mai mult din buzunarul propriu. Din bugetul local achităm doar taxele către AJF şi baremurile de arbitraj. În rest, nimic”, a precizat Ion Streinu, primarul comunei Şirineasa.