Politica

Primarul de la Popeşti, reclamat la DNA

CL PopestiAleşii din comuna Popeşti s-au întâlnit, duminică seara, pentru a dezbate câteva dintre proiectele şi investiţiile propuse de Alin Popescu, singurul primar PNŢCD din judeţul Vâlcea.

Alin Popescu a propus alocarea a 3,9 mld. pentru construcţia unei piste pentru biciclişti

Spiritele s-au încins încă de la primul punct trecut pe ordinea de zi a şedinţei, care a vizat aprobarea unei confinanţări din bugetul local, în valoare de aproape 4 miliarde de lei vechi, pentru amenajarea unei piste pentru biciclişti. Consilierii PNL şi PD-L au apreciat că iniţiativa primarului sună foarte frumos, însă, au considerat că localitatea ar avea nevoie de multe alte lucruri înaintea pistei pentru biciclişti. Nu în ultimul rând, ei au cerut ca lucrările în infrastructură să se facă într-o ordine firească, astfel încât să nu fie nevoie ca un drum recent asfaltat să trebuiască să fie spart pentru a se introduce apoi canalizarea.

Comuna are deja datorii de aproape 20 de miliarde de lei vechi

Cei mai vocali aleşi au fost Dan Popescu, Vasile Lungu şi Constantin Şerban, aceştia cerând ca banii să fie direcţionaţi cu prioritate către canalizare şi drumuri, nu să se cheltuiască pentru studiile unor proiecte „nerealizabile”. Ei au încercat, totuşi, să-l scoată un pic din corzi pe primar, sugerând că, până la urmă, nu e vina sa că vine cu propuneri „aberante”, ci a unora dintre cei care îl învaţă „de bine”. Simţindu-se cu musca pe căciulă, Ilorian Păunoiu a început un schimb de replici dure cu liberalii şi pedeliştii.
La un moment dat, în discuţie a intervenit şi Alin Popescu, acesta acuzând că nu prietenii săi i-au făcut plângeri la DNA, ci adversarii politici. În replică, reprezentanţii Opoziţiei locale l-au invitat pe primar să-i caute în curtea sa pe cei vinovaţi. În cele din urmă, ajungându-se la vot, proiectul a picat.

Primarul a scăpat „porumbelul”

Discuţiile au degenerat din nou în momentul în care subalternii primarului au anunţat că Popeştiul are datorii de aproape 20 de miliarde către furnizori. Un alt subiect asupra cărora aleşii nu au căzut de acord a fost cel privind „îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local în satele Urşi, Popeşti, Dăeşti şi Curtea”. „Am depus proiectul pe Măsura 322. Între timp, am găsit o firmă cu o nouă soluţie, un nou tip de asfalt, are un brevet… Dânşii au spus că au intrare la Minister şi nu încearcă decât câteva sute de metri. După aceea, se opresc şi, în funcţie de câţi bani aduc, mai continuă”, a menţionat primarul, sub privirile înmărmurite ale consilierilor. Liberalul Dan Popescu a sancţionat imediat gafa primarului, arătându-se surprins de modalitatea prin care se doreşte realizarea acestei investiţii. Ceva mai direct, Şerban l-a avertizat pe primar că riscă enorm prin afirmaţiile făcute. Acesta l-a întrebat pe Alin Popescu cum se face că ştie înainte de a se face licitaţia ce firmă va executa lucrările. „O astfel de achiziţie publică nu se poate face decât prin licitaţie. Cum ştie domnul primar dinainte cine va câştiga? Iarăşi, eu nu înţeleg ce „intrări” are firma respectivă „la Minister”? Cum va aduce ea banii? Ceva nu miroase a bine! Mie îmi sună a ceva ilegal. Sunt de acord cu această investiţie, o votez şi eu, dar dacă se face corect, nu ilegal. Sper să nu ne trezim că facem contract cu această firmă şi, pe urmă, ea nu aduce banii şi ne pune pe noi să plătim. Mare atenţie! Spuneaţi că avem deja datorii de aproape 20 de miliarde”, a concluzionat Constantin Şerban.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button