Acasă Administratie Primarul Ciorîcă reface zidul de sprijin din satul Cernişoara şi pune în...

Primarul Ciorîcă reface zidul de sprijin din satul Cernişoara şi pune în siguranţă zonele supuse eroziunii, de la Mădulari

345
0

Dumitru Ciorîcă, primarul comunei Cernișoara, a demarat procedurile pentru realizarea proiectării tehnice și a studiilor de teren, înainte de începerea lucrărilor de punere în siguranță a unui obiectiv afectat de calamități, în prima parte a acestui an. Este vorba despre refacerea unui zid de sprijin construit pe drumul comunal, în punctul Călina, satul Cernișoara.


Zilele trecute, compania Drum Bamal, de la Brezoi, a fost angajată să elaboreze studiile topo și geo, expertiza și proiectul tehnic, detaliile de execuție, documentele necesare în vederea obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor necesare. După ce toate acestea vor fi gata, primarul Dumitru Ciorîcă va începe execuția lucrărilor. Finanțarea o are asigurată prin HG 992/17 septembrie 2021. Pentru refacerea zidului de sprijin de pe DC 114 şi punerea în siguranţă a zonelor din Mădulari supuse eroziunii de pârâul Cernişoara, i s-au alocat aproape 750.000 de lei. Suma este insuficientă pentru cele două obiective amintite, însă primarul Ciorîcă speră că, până va termina lucrările de banii primiţi, de la Bucureşti, se va debloca următoarea tranşă pe situaţii de urgenţă pentru combaterea efectelor calamităţilor naturale.