Acasă Administratie Primarul Boiangiu va organiza Ziua Comunei Grădiştea

Primarul Boiangiu va organiza Ziua Comunei Grădiştea

58
0

Duminică, 15 august, locuitorii din comuna Grădiştea se vor îmbrăca în straie de sărbătoare. În această zi sfântă, în care creştinii celebrează Adormirea Maicii Domnului, va avea loc cea de-a şasea ediţie a zilei comunei. Evenimentul va fi organizat de Consiliul Local, Primăria comunei, Căminul Cultural şi Biblioteca Publică Locală Grădiştea, în colaborare cu Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Vâlcea.
Chiar dacă situaţia de criză putea să afecteze planurile primarului Ilie Boiangiu, acesta a ţinut să organizeze şi în 2010 sărbătoarea tradiţională a localităţii pe care o administrează. „Ziua comunei se va derula în acest an după o reţetă de austeritate, cu cheltuieli minime. Dacă e criză nu înseamnă că nu trebuie să ne mai respectăm deloc tradiţiile noastre”, ne-a spus Boiangiu, care a iniţiat sărbătoarea în 2005, la doar un an după alegerea în funcţia de primar.
Cu acest prilej, se vor desfăşura o serie de manifestări cultural-artistice, pentru toate gusturile. Organizatorii le-au pregătit oamenilor câteva concerte de muzică populară, însă nu vor lipsi nici atracţiile pentru copii. Programul va începe la ora 11, atunci când va avea loc la Biblioteca Publică Locală Grădiştea o expoziţie de cărţi a unor autori locali. Ulterior, elevii Şcolii cu clasele I-VIII din satul Obislavu (instruiţi de profesoara Daniela Ionescu) şi cei ai Liceului Teoretic din Grădiştea (îndrumaţi de profesoara Liana Gheorghe şi bibliotecarul Ilie Fârtat) vor interpreta mai multe dansuri populare. În plus, ansamblul folcloric „Rapsodia Vâlceană” a pregătit tuturor celor prezenţi la eveniment un spectacol de neuitat, care va avea loc începând cu ora 12. În deschiderea acestuia, cu generozitate şi înţelegere, vor fi admişi să evolueze pe scenă Ion Golumbeanu, un renumit instrumentist (vioară), şi solistele vocale Simona Paşoiu şi Iasmina Stan.

Nicolae CIUCESCU